V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.02.2018. - OBJAVLJENA PRELIMINARNA RANG LISTA OPŠTINSKIH STIPENDISTA
Opština Kozarska Dubica objavila je danas preliminarnu rang listu stipendista, prema kojoj je pravo na stipendiju iz budžeta opštine ostvarilo 106 studenata prvog ciklusa studija.
Prema preliminarnoj rang listi, bez obzira na prosjek ocjena, pravo na stipendiju ostvarilo je 28 studenata iz kategorija porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i višečlanih porodica, vukovci i šest studenata čije je stipendiranje predložio Centar za socijalni rad, te 78 redovnih studenata ostalih kategorija. Uslove konkursa nije ispunilo 35 studenata sa nedovoljnim prosjekom ocijena i obnovljenom godinom studija.
Na preliminarnu rang listu studenti imaju pravo podnošenja prigovora načelniku opštine u roku od osam dana od dana objave.
Preliminarna rang lista opštinskih stipendista obavljena je na oglasnoj tabli u šalter sali Opštine Kozarska Dubica i internet stranici opštine www.kozarskadubica.org.
09.02.2018. - ODRŽANA MANIFESTACIJA "IZBOR SPORTISTE 2017. GODINE"
Najuspješniji sportista opštine Kozarska Dubica u prošloj godini je Jovana Ilić iz Ženskog rukometnog kluba /ŽRK/ "Dubica", a najuspješnija ekipa RK "Kozara Mlijekoprodukt".
U okviru tradicionalne manifestacije "Izbor sportiste 2017. godine", koja je održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici proglašeni su najuspješniji sportisti opštine u nekoliko kategorija, a čestitke najuspješnijima uputili su pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Jaćimović, opštiniski zvaničnici i brojna publika.
"Ministarstvo porodice, omladine i sporta podržava sve sportske klubove u Republici Srpskoj i u Kozarskoj Dubici u kojoj je Vlada Republike Srpske u posljednjih nekoliko godina uložila oko 400.000 KM u projekte sanacije sportske dvorane i sportskog centra", izjavio je Jaćimović.
Uz čestitke svim dobitnicima nagrada i uspješnim sportistima u Kozarskoj Dubici, Jaćimović je ocijenio da su sport i budućnost u toj opštini usko povezani.
"Svi kažu da je Kozarska Dubica grad rukometa, što se večeras i pokazalo i sigurno je da nijedno prvo mjesto ili medalja naših sportista nije došla slučajno, već je uloženo puno truda i rada", rekao je Jaćimović.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je u lično ime i u ime opštine Kozarska Dubica čestitke najboljim sportistima, sportskim kolektivima, trenerima i talentima, koji rade na promociji grada i zdravog načina života.
"Uprkos velikim finansijskim problemima, i ove godine smo planirali značajna sredstva za finansiranje sporta u Kozarskoj Dubici", istakao je Reljić i precizirao da se iz budžeta opštine finansiraju 23 sportska kolektiva.
Diplome u kategoriji mladih talenata Milošu Kosu iz RK "Kozara Mlijekoprodukt", Mariji Hodak iz RK "Knežopoljka" i Aleksi Rodiću iz Košarkaškog kluba "Una" uručila je direktor JP "Centar za informisanje i kulturu" Dijana Kondić.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić uručio je zahvalnicu Radomiru Miljušu, koji je proglašen za najuspješnijeg sportskog radnika u prošloj godini, te Radmili Đukanović iz Atletskog kluba "Kozarska Dubica", koja je prema odluci žirija ovogodišnje manifestacije najbolji trener u 2017. godini.
Poklon bon, prehar i diplomu najuspješnojoj ekipi RK "Kozara Mijekoprodukt" uručio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, dok je drugoplasirana bila ekipa ŽRK "Dubica", a treće mjesto pripalo je ŽRK "Knežopoljka".
Priznanja i novčane nagrade najboljim sportistima uručili su načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Miroslav Tica, a u toj kategoriji treće mjesto pripalo je karatistkinji Jovani Tufegdžija, a drugo mjesto Bojanu Burazoru koji igra na poziciji desnog krila u prvoj postavi ekipe RK "Kozara Mlijekoprodukt", koja se takmiči u prvoj ligi Republike Srpske.
Najuspješniji sportista opštine Kozarska Dubica u prošloj godini Jovana Ilić iz ŽRK "Dubica" rođena je 2001. godine u najbolji je strijelac Premijer lige sa 131 postignutim golom u 11 utakmica, te je među šest najperspektivnijih u Republici Srpskoj.
"Iznenađena sam. Čast je i uspjeh ovako mlad biti najbolji sportista svog grada i ovo je jako dobra motivacija za budućnost", izjavila je Ilićeva novinarima.
Među deset najuspješnijih sportista u Kozarskoj Dubici u prošloj godini su Stefan Ilić, Vanja Mišić, Nikola Pekić, Marko Ranilović, Milana Pipić, Boško Bižić i LJubiša Burazor.
U muzičkom dijelu programa manifestacije "Izbor sportiste 2017. godine" u Kozarskoj Dubici nastupili su bend "Kozmo Krejmer" i Milica Vokić.

07.02.2018. – OPŠTINSKU UPRAVU POSJETILI UČENICI TREĆEG RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE
Opštinsku upravu opštine Kozarska Dubica danas su posjetili učenici trećeg razreda Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić".
Ukupno 44 đaka obišlo je sve službe u zgradi opštine, ukratko se upoznalo sa radom i zaduženjima administrativnih i rukovodećih službenika, a sa učenicima se danas družio i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić.
"Obilazak opštine predviđen je po školskom planu i programu i drago nam je što smo danas ugostili đake iz naše osnovne škole, kako bi ih upoznali sa radom Skupštine opštine na način koji je njima prihvatljiv", istakao je Barišić.
07.02.2018. - OBAVJEŠTENJE: TERMINI ODRŽAVANJA "SATA GRAĐANA" U FEBRUARU
Skupština opštine utvrdila je raspored održavanja "Sata građana" za mjesec februar, koji će se održavati u zgradi Opštinske uprave od 11.00 do 13.00 časova, kancelarija broj 13 u sljedećim terminima:

1.U utorak, 13. februara 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Vladimir Babić, Rodoljub Topić, Željko Radonjić i Pero Karan.
2.U utorak, 20. februara 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Vladimir Rokić, Senada Zlokapa, Dragan Brdar i Čedomir Babić.
3.U utorak 27. februara 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Jovica Šuman, Željko Zec i Nikola Janković.

Iz Skupštine opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da uzmu učešće u "Satima građana" i na taj način izraze svoja mišljenja i primjedbe, te daju prijedloge izabranim odbornicima.
05.02.2017. - MANIFESTACIJA "IZBOR SPORTISTE 2017. GODINE" 9. FEBRUARA U DOMU KULTURE
Manifestacija "Izbor sportiste 2017. godine" biće održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici u petak, 9. februara u 19.00 časova, potvrđeno je danas na sastanku Organizacionog odbora manifestacije.
U okviru manifestacije, koja se organizuje 47. put, biće nagrađeni najuspješniji sportisti naše opštine, a za koje su obezbjeđene novčane nagrade, pehari i poklon bonovi.
Petočlani Organizacioni odbor konstatovao je danas da su pripreme manifestacije u završnoj fazi, te da će pored protokolarnog dijela biti upriličen prigodan umjetnički program u kojem će nastupiti lokalni bend "Kozmo krejmer" i gimnazijalka Milica Vokić.
Prethodno, sportskim kolektivima bio je upućen poziv da do 20. januara dostave svoje prijedloge za najboljeg sportistu, ekipu, sportskog radnika i trenera, te najboljeg mladog talenta, nakon čega je formiran stručni žiri koji je razmatrao prijedloge.
Pokrovitelj i organizator manifestacije "Izbor sportiste 2017. godine" su opština Kozarska Dubica i JP „Centar za informisanje i kulturu".
23.01.2018. - SASTANKU SA ODBORNICIMA PRISUSTVOVAO VEĆI BROJ GRAĐANA
"Sati građana", kao mehanizam koji predstavlja vid direktne komunikacije odbornika i građana, održani su danas u opštini Kozarska Dubica u drugom januarskom terminu, a sastanku sa odbornicima prisustvovao je veći broj građana.
"Građani su ponovo iskazali interesovanje pretežno za pitanja iz oblasti stambeno-komunalne djelatnosti i infrastrukture, a razmatrana je i ideja o održavanju Dana dijaspore u Kozarskoj Dubici, koji bi se organizovali u julu ili avgustu", saopšteno je iz Skupštine opštine Kozarska Dubica.
Statut Skupštine opštine Kozarska Dubica predvidio je niz oblika neposrednog učešća građana u lokalnoj samoupravi, a od ove godine Skupština opštine organiziju "Sate građana", koji će se u januaru održati u još jednom termina u zgradi Opštinske uprave Kozarska Dubica.
Današnjim "Satima građana" prisustvovali su odbornici Milovan Barišić, Siniša Zlokapa, Brane Miljatović i Nikola Janković, a 30. januara u 11.00 časova "Satima građana" prisustvovaće odbornici Miloš Banjac, Ranko Stojaković, Milan Garača i Tatjana Obućina.
Iz Skupštine opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da učestvuju u "Satima građana" i na taj način izraze svoja mišljenja i primjedbe, te daju prijedloge izabranim odbornicima.
Izuzev termina u kojima se održavaju "Sati građana", za sva pitanja, inicijative i prijedloge iz nadležnosti Skupštine opštine Kozarska Dubica, građanini se mogu svakim radnim danom obratiti predsjedniku Skupštine opštine Milovanu Barišiću.

19.01.2018. - "MLIJEKOPRODUKT" LIDER U MLIJEČNOJ INDUSTRIJI BIH
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je danas da je kompanija "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice, nakon 20 godina postojanja, postala lider u mliječnoj industriji BiH.
On je precizirao da je to kompanija koja prerađuje više od 70 miliona litara mlijeka godišnje i, sa oko 330 zaposlenih, ostvaruje godišnji bruto promet veći od 100 miliona KM.
"Svakodnevno primjenjuju nove inovacije u više od 100 proizvoda i to je kompanija koja raste iz godine u godinu i pronosi ime našeg grada ne samo u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, već u cijelom okruženju", naglasio je Reljić.
On je rekao da je poslovanje te kompanije za svaku pohvalu i dodao da će Opština Kozarska Dubica, u skladu sa svojim mogućnostima, uvijek nastojati da omogući nesmetan rad kompanije.
Uz čestitke menadžmentu kompanije "Mlijekoprodukt" na uspješnom radu i rezultatima, Reljić je poželio uspjeh i napredak u narednom periodu.
On je potvrdio da je "Mlijekoprodukt" za različita sponzorstva u Kozarskoj Dubici izdvojio više od 200.000 KM, među kojima je i izgradnja kružnog toka u centru grada, u koji je kompanija investirala 30.000 KM, a čija je izgradnja pri kraju.
Kompanija "Mlijekoprodukt" organizovala je danas prijem za poslovne poslovne partnere, privrednike, saradnike i predstavnike opštinske uprave Kozarska Dubica.
Marketing menadžer "Mlijekoprodukta" Vlado Sandić izjavio je da je kompanija prošle godine poslovala pozitivno i uspješno, uprkos brojnim izazovima na tržištu mlijeka.
"Mliječna industrija je veoma komplikovana industrija u kojoj postoje različiti problemi pogotovo kada je u pitanju izvoz na tržište Evropske unije, ali smo uz pomoć resornog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i u dogovoru sa našim dobavljačima sirovog mlijeka, uspjeli da prevaziđemo sve probleme i izvezemo više od 20 odsto naše ukupne prodaje na tržište EU", precizirao je Sandić.
On je naveo da je kompanija u posljednje tri godine investirala preko 20 miliona KM, a da su investicije bile usmjerene u poboljšanje kvaliteta sirovog mlijeka i proizvodni proces u kojem se danas primjenjuju najsavremenije tehnike i tehnologije u proizvodnji i preradi mlijeka.
"Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice direktno sarađuje sa 1.500 farmi, a za ovu godinu planiran je sličan nivo otkupa kao i prošle godine.
18.01.1018. – SVETOSAVSKA AKADEMIJA 26. JANUARA U DOMU KULTURE
U Opštinskoj upravi opštine Kozarska Dubica danas je održan drugi sastanak Organizacionog odbora Svetosavske akademije, koja će biti održana 26. januara u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Na sastanku, kome je predsjedavao načelnik opštine Radenko Reljić, potvrđeno je da je nosilac aktivnosti pripreme programa ovogodišnje Svetosaske akademije Srednjoškolski centar "Nikola Tesla", uz podršku opštine Kozarska Dubica.
Direkor SŠC "Nikola Tesla" Senada Zlokapa naglasila je da će u programu akademije učestvovati sve osnovne škole iz Kozarske Dubice, a da će intenzivne pripreme za nastavnici i učenici započeti naredne sedmice.
Na sastanku Organizacionog odbora potvrđeno je da će, pored horskog izvođenja himne i pjesama, program akademije činiti četiri monologa požeta recitalima o životu, radu i djelu Svetog Save.
Svetosavska akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, 26. januara, počeće u 19.00 časova, a nakon programa planiran je koktel za goste.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi