V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.08.2017. – MIRJANIĆ: "MLIJEKOPRODUKT" PREDUZIMA MJERE KOJE ZNAČE STABILNOST
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić izjavio je danas da kompanija "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice preduzima mjere koje znače stabilnost u poslovanju sa punim razumijevanjem za proizvođače sirovina, odnosno proizvođače mlijeka.
"To je divan primjer kako prerađivačka industrija i primarna proizvodnja imaju sadejstvo usmjereno ka dobrom cilju, a to je uspješnost na tržištu", izjavio je Mirjanić nakon razgovora sa rukovodstvom i menadžmentom "Mlijekoprodukta".
U izjavi novinarima Mirjanić je naglasio da su proizvodi te kompanije "izvanrednog kvaliteta i na domaćim i na inostranom tržištu".
"Razgovarali smo i o tome da se osiguraju elementi koji će ići u pravcu da se poveća potrošnja njihovih proizvoda i mislim da smo tu već do sada napravili značajan pomak", rekao je Mirjanić.
On je precizirao da je zahvaljujući menadžmentu, "Mlijekoprodukt" u posljednjih nekoliko mjeseci u velikom obimu smanjio zalihe mlijeka i mliječnih proizvoda, koje su iznosile oko 6 miliona litara mlijeka.
"Danas je ta situacija sasvim drugačija jer su oni u posljednjih nekoliko mjeseci izvezli 4-5 miliona litara mlijeka i mogu otkupljivati mlijeko od svih poljoprivrednih proizvođača i ni jedan proizvođač mlijeka neće biti izostavljen", dodao je Mirjanić.
On je ocijenio da je kompanija "Mlijekoprodukt" ključan segment razvoja mljekarstva, odnosno govedarstva i animalne proizvodnje u Republici Srpskoj i dodao da je sa direkorom Rankicom Marelj i menadžmentom te kompanije razgovarao o tendencijama na tržištu i u proizvodnji imajući u vidu sve okolnosti u kojima se odvija mljekarska i industrijska proizvodnja.
Mirjanić je potvrdio da je kompanija "Mlijekoprodukt" i u ovoj godini ostvariti pozitivno poslovanje i uz to i obezbjediti elemente za dalji razvoj.
Marketing menadžer "Mlijekorodukta" Vlado Sandić izjavio je da je ta kompanija trenutno u fazi nabavke mehanizacije za pomoć farmama u vrijednosti od 600.000 KM.
"Ovo je već treća godina u nizu u kojoj provodimo tu aktivnost jer je ključni cilj vrhunski kvalitet mlijeka i stabinost cijelog mljekarskog sektora i naše pozicije na tržištu BiH", rekao je Sandić.
On je precizirao da "Mlijekoprodukt" u ovom momentu sarađuje sa oko 1.400 kooperanata, a da su pozitivni trendovi zabilježeni i u kvalitetu i u količinama mlijeka.
09. 08.2017. - NA GRADSKI SISTEM VODOSNABDIJEVANJA PRIKLJUČENO 80 DOMAĆINSTAVA U ŠPILJI I VRIOCIMA
Na gradski sistem vodosnabdijevanja u Kozarskoj Dubici danas je priključeno oko 80 domaćinstava u naseljima Špilja i Vrioci, područja koja nisu bila obuhvaćena realizacijom projekta vodosnabdijevanja sa izvorišta Komlenac.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da se opštinskoj upravi obratila grupa mještana tog područja na kojem je, posebno u ljetnom periodu, veoma izražen problem u snabdijevanju vodom.
"Došli smo na ideju da na postojeće male vodovode, koji su mještani izgradili prije nekoliko godina i koji su naravno sada presušili tokom ljeta, izvršimo improvizaciji i na njihov sekundarni vodovod spojimo naše potisne cijevi i rješimo snabdijevanje vodom na području Špilje, Vrioca, Komlenca i dijela Suvaje", rekao je Reljić na lokaciji izvođenja radova u Špilji.
On je naveo da su toj odluci prethodili razgovori i sastanci sa mještanima, koji su u procentu od 99 odsto izjasnili za takvo rješenje problema u vodosnabdijevanju, dok se ne realizuje kompletan projekat za to područje, koji je u pripremi.
Reljić je zahvalio na saradnji preduzeću "Vodovod" i potvrdio da je, u namjeri da pomogne ljudima tog područja, opština Kozarka Dubica preuzela troškove priključenja i održavanja sekundarne mreže.
"Iskreno se nadam da građani neće praviti probleme i da će pokazati solidarnost i zajedništvo u izmirenju svojih obaveza za isporučenu vodu koja je zdravstveno ispravna i nije skupa", rekao je Reljić.
Direktor preduzeća "Vodovod" a.d. Kozarska Dubica Željko Dragičević precizirao je da će po okončanju radova u naseljima Špilja, Vrioci i Komelenac, vodu iz gradskog sistema vodosnabdijevanja dobiti ukupno 120 domaćinstava tog područja.
"Pri kraju je realizacija faze II projekta vodosnabdijevanja sa izvorišta Komlenac, a predviđeno je da se u trećoj fazi tog projekta na gradski sistem vodosnabdijevanja priključe mještani Komlenca i Suvaje, ali nije predviđeno priključenje mještana Špilje i Vrioca", objasnio je Dragičević.
On je dodao da je za to područje izrađen poseban projekta, čija je vrijednost oko 290.000 KM.
"U toku je pribavljanje sredstava za taj projekat, a tu su uključeni i narodni poslanik Darko Banjac i rukovodstvo opštine Kozarska Dubica i postoje velike šanse da se taj projekat realizuje sljedeće godine", rekao je Dragičević.
On je naglasio da se kompletan gradski vodovodni sistem snabdijeva vodom sa izvorišta u Komlencu, a da svih 100 nalaza o kvalitetu vode iz 2016. godine potvrđuju da je voda sa tog izvorišta potpuno zdravstveno ispravna.
Po okončanju druge faze u sistem vodosnabdijevanja sa izvorišta Komlenac u Kozarskoj Dubci biće priključeno oko 800 domaćinstava iz sela Draksenić, Demirovac, Donja Gradina i Međeđa, a u trećoj fazi tog projekta još oko 1.000 domaćinstava sa mjesnog područja Knežica i Hadžibair.
08.08.2017. - PRIPREME ZA REALIZACIJU TREĆE FAZE PROJEKTA "VODOSNABDIJEVANJE KOMLENAC"
Opština Kozarska Dubica dobila je saglasnost za izradu tenederske dokumentacije za realizaciju treće faze projekta "Vodosnabdijevanje Komlenac", čija je ukupna vrijednost 3.530.881 KM.
Predsjednik tima za realizaciju tog projekta i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica Vladislav Stevanović potvrdio je da se privode kraju radovi u okviru druge faze izgradnje sistema vodosnabdijevanja Komlenac, a da je opština Kozarska Dubica izvršila sve svoje obaveze i pripreme za realizaciju treće, završne faze tog projekta.
"Opština Kozarska Dubica je izvršila sve svoje obaveze, urađena je kompletna projektna dokumentacija koja je revidirana prema Zakonu o uređenju prostora kod nadležne institucije i prema zahtjevima Evropske investicione banke", objasnio je Stevanović.
On je dodao da je nakon tog postupka opština Kozarska Dubica dobila saglasnost da se pristupi izradi tenderske dokumetacije za treću fazu projekta "Vodosnadbijevanja Komlenac".
"Prema obavještenju koje smo dobili iz Ministarstva finansija Republike Srpske, raspisivanje tendera očekuje se krajem ove ili početkom naredne godine", precizirao je Stevanović.
On je naveo da treća faza projekta "Vodosnabdijevanje Komlenac" podrazumijeva izgradnju dva rezervoara, crpne stanioce, 13,3 kilometra primarnog cjevovoda, devet kilometara potisnih i 4,3 kilometra gravitacionih vodova u okviru vodosnabdijevanja Komlenac.
U okviru treće faze projekta biće izgrađena sekundarna mreža za vodosnabdijevanje naselja Komlenac i Suvaja sa 3,1 kilometara cjevovoda, te izradnju cjevovoda za Knežicu u dužini od 10 kilometara.
Distributivna mreža koja se sastoji od 0,3 kilometra priključnih cjevovoda biće izrađena za naselje Hadžibair, te rezervoar, crpna stanica i devet kilometara cjevovoda.
Stevanović je naveo da je u toku postupak eksproprijacije na tri lokacije gdje je predviđena izgradnja rezervoara, a da je taj postupak već završen za lokaciju rezervoara na Hadžibairu.
04.08.2017. - "VEČE OJKAČE" U MOŠTANICI 18. AVGUSTA
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica održan je prvi radni sastanak Organizacionog odbora tradicionalne manifestacije "Veče ojkače", koja se održava u krugu manastira Moštanica.
U ime predsjednika Organizacionog odbora, načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića, sastanak je sazvao potpredsjednik Milovan Barišić, koji je potvrdio da će "Veče ojkače" biti održano 18. avgusta u okviru tradicionalnog narodnog zborovanja kod manastira Moštanica povodom obilježavanja praznika Preobraženja Gospodnjeg.
"U tokom su organizacione pripreme za održavanje manifestacije, koja sveke godine okupi veliki broj publike i ojkačkih grupa iz cijelog Potkozarja i šire", rekao je Barišić.
On je podsjetio da je cilj održavanja tog kulturnog događaja očuvanje izvorne pjesme i izvornog narodnog stvaralaštva, te da se očekuje da će ovogodišnja, 21 po redu manifestacija, okupiti oko 20 ojkačkih grupa iz cijelog Potkozarja.
"Veče ojkače" kod manastira Moštanica organizuje se je u okviru "Dubičkog ljeta" pod pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica i medijskim pokroviteljstvom JP "Centar za informisanje i kulturu".


02.08.2017. - RADOVI U DRUGOJ FAZI IZGRADNЈE VODOVODNOG SISTEMA "KOMLENAC" TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM
Druga faza projekta izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac" u opštini Kozarska Dubica okončana je u procentu od 95 odsto, a na području Dubičke ravni izvode se završni radovi na izgradnju veznog cjevovoda za naselja Draksenić, Demirovac, Donja Gradina i Međeđa.
Lokaciju izvođenja radova u Demirovcu danas su posjetili zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović, koji su u razgovoru sa izvođačima radova i nadzornim organom, konstatovali da radovi teku planiranom dinamikom, te da će biti završeni sredinom septembra, u planiranom roku.
"Radovi idu planiranom dinamikom, odnosno i nešto brže. U ovoj fazi već je izvršena rekonstrukcija gradske vodovodne mreže, a u narednim danima bi trebao da bude završe i ovaj krak cjevovoda do kraja sela Međeđa, kako bi stanovništvo Dubičke ravni napokon dobilo čistu i pitku vodu iz izvorišta "Komlenac", izjavio je Zlojutro.
On je naveo da ostaje još izgradnja dijela cjevovoda prema Donjoj Gradini, te da da je u projektnom smislu opština Kozarska Dubica odavno sprema za izvođenje i treće faze projekta "Rekonstrukcija vodovodnog sistema Kozarska Dubica", ali da se čeka da se prikupe donatorska sredstva, koje obezbjeđuje Vlada Republike Srpske.
Zlojutro je pohvalio izvođače radova, nadzorni organ i sve koji su uključeni u relizaciju druge faze projekta, čija je vrijednost 2.244.000 KM.
Član nadzornog tima Vaso Milišić izjavio je da je realizacija druge faze projekta izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac", koja podrazumijeva rekonstrukciju gradske vodovodne mreže u Kozarskoj Dubici, bila veoma zahtjevna u smislu odvijanja radova.
"Međutim, ovdje zaista nismo imali nikakvih problema jer su kolege iz opštine i "Vodovoda" a.d. Kozarska Dubica učinili dodatne napore i pripremili odličnu projektnu dokumentaciju", rekao je Milišić.
On je dodao da je to vrlo važan korak da bi se uspješno odvijali radovi, koji će biti izvršeni kvaliteno i na vrijeme.
Šef gradilišta iz preduzeća "Integral inženjering" iz Banjaluke Sanja Kljajić izjavila je da su u toku izvođenja radova građani Kozarske Dubice bili ljubazni i susretljivi, te izrazila očekivanje da će na zadovoljstvo građana radovi uskoro biti završeni.
01.08.2017. - POČELA SANACIJA OŠTEĆENJA NA LOKALNOJ PUTNOJ INFRASTRUKTURI
U Kozarskoj Dubici počela sanacija oštećenja na lokalnoj putnoj infrastrukturi na cijelom području opštine, a planirani radovi vrijedni su 23.000 KM.
Radovi su počeli jutros u ulici Dušana Silnog, te potom nastavljeni i u drugim gradskim ulicama. Popravljen je magistralni put prema Moštanici, a sanacija se planira i na dionicama prema Sjeverovcima, Međuvođu, Mlječanici, Strigovi i Čitluku.
Teren na kome se izvode radovi danas je obišao načelnik opštine Radenko Reljić sa načelnicima opštinskih odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i opštu upravu i boračko – invalidsku zaštitu, Darijanom Babićem i Dušanom Drljićem, koji su radnicima donijeli osvježenje jer se poslovi asfaltiranja izvode na izuzetno visokim temperaturama.
"Imali smo početkom godine kašnjenja oko usvajanja opštinskog budžeta, pa su kasnile i ostale procedure, a prije mjesec dana je završena tenderska procedura oko izvođača radova koji će sanirati udarne rupe na našim saobraćajnicama. Kao što vidite ekipa Prijedor puteva je na terenu i konačno je došlo vrijeme da se uradi ovaj dio posla i poprave oštećenja na saobraćajnicama zbog kojih smo svi bili nezadovoljni", izjavio je Reljić.
On je naveo da je za te poslove poslove izdvojeno 23.000 KM, ali da će sigurno sanacija svih oštećenja na lokalnoj putnoj mreži koštati više.
"Čekali smo da mehanizacija "Prijedor puteva" bude na terenu u našoj opštini i odmah kada se završilo asfaltiranje ulica u naselju "Petar Pecija", pristupili smo ovim poslovima, a nastojaćemo da uradimo što više kako bi, koliko-toliko olakšali život našim građanima", istakao je Reljić. On je pozvao građane da što prije prijave sva oštećenja putne infrastrukture u nadležno opštinsko odjeljenje, jer će poslovi sanacije rupa trajati naredih nekoliko dana.
"Imamo 500 kilometara lokalne putne mreže i ne možemo znati gdje se nalazi baš svako oštećenje, zato je važno da i građani prijave lokacije načelniku opštinskog odjeljenja Darijanu Babiću, kako bi se sve popravilo dok su ekipe na terenu, jer do sljedeće godine više neće biti izvođenja ovih radova", precizirao je Reljić.
28.07.2017. - POČELO ASFALITIRANJE U IZBJEGLIČKOM NASELJU "PETAR PECIJA" I ZAVRŠENI RADOVI NA SANACIJI KLIZIŠTA
U gradskom izbjegličkom naselju "Petar Pecija" u Kozarskoj Dubici počeli su radovi na asfaltiranju Gračaničke i Nemanjine ulice, vrijedni 25.538 KM, potvrđeno je danas u Odjeljenju za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica.
Načelnik tog Odjeljenja Vladislav Stevanović precizirao da će asfalt biti položen u ukupnoj dužini od 300 metara, a da je finansijska sredstva potrebna za realizaciju tog projekta obezbjedila Vlada Republike Srspke, odnosno Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske.
On je dodao da su na putnom pravcu Međuvođe – Mlječanica završeni radovi na sanaciji klizišta, vrijedni 94.800 KM, a da je tom sanacijom riješen jedan od velikih problema stanovnika tog područja, te korisnika usluga Bolnice "Mlječanica", koja se nalazi u neposrednoj blizini.
Sredstva za sanaciju klizišta obezbjeđena u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
Lokaciju na kojoj su završeni radovi na sanaciji klizišta i gradsko izbjegličko naselje "Petar Pecija" danas su obišli zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić i načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenja Vladislav Stevanović.
28.07.2017. - OBILJEŽEN DAN USTANKA PROTIV FAŠIZMA 1941. GODINE
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Milića Gaju da je antifašizam vlasništvo Srba na ovim prostorima, jer je činjenica da su na mjestima gdje su Srbi bili apsolutna većina pokretani ustanci protiv fašizma.
"Srpski narod je dao nesumnjiv doprinos civilizacijskoj pobjedi Evrope i naroda koji su se našli pred najezdom fašizma i istrebljenja po nacionalnoj i vjerskoj osnovi", rekao je Dodik novinarima u Milića Gaju kod Kozarske Dubice, gdje je danas obilježen Dan ustanka protiv fašizma 1941. godine.
On je naglasio da je srpski narod bio na meti njemačkih okupatora i tadašnje nezavisne ustaške države u kojoj je državni projekat bio istrebljenje Srba sa ovih prostora.
"Srbi su, naravno, reagovali tako što su ovdje u slobodarskoj Kozari i Milića Gaju digli ustanak protiv okupatora i istrebljenja, a nedaleko, lokacija Jasenovca, govori najbolje koliko je ovaj narod ovdje stradao", dodao je Dodik.
Dodik je podsjetio da je Kozarska Dubica kao opština izgubila polovinu svog stanovništva i bila jedna od najstradalnijih opština u bivšoj Jugoslaviji u Drugom svjetskom ratu.
U obraćanju poštovaocima Narodno-oslobodilačke borbe /NOB/ na tradicionalnom narodnom zborovanju u Milića Gaju, Dodik je naglasio da komunistička vlast u bivšoj socijalističkoj Jugoslaviji nije vratila narodu Potkozarja za žrtvu koju je dao, te da je taj kraj ostao pasivan, dok su razvijana druga mjesta koja su bila više na strani okupatora.
"To govori o tome da mi savremenici i današnja vlast moramo da ostanemo privrženi idejama antifašizma, jer je antifašizam nešto što je naše, mjesto gdje se svrstavamo uz slobodarske narode Evrope", naglasio je Dodik.
On je podsjetio da su se drugi narodi pridružili antifašističkom pokretu tek krajem 1944. godine, kada je bilo jasno ko će pobijediti u tom ratu.
Dodik je rekao da na dan sjećanja na ustanak protiv fašizma - 27. juli voli da dođe u Milića Gaj da se identifikuje sa slavnim danima, kada su se naši preci pobunili protiv okupatora i osvojili slobodu, koja je ključna riječ naroda Kozare.
Predsjednik Srpske dodao je da su Srbi donosili slobodu drugim narodima u bivšoj Jugoslaviji i naglasio da je Republika Srpska garancija za slobodu, te da vjera u Srpsku u budućnosti mora da jača.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić podsjetio je da je ustanak protiv fašizma počeo napadom na žandarmerijsku stanicu u Knežici pod vođstvom legendarnog doktora Mladena Stojanovića, te da je odgovor okupatora i ustaške vlasti na taj ustanak bio surov.
On je dodao da potomci učesnika NOR-a i svi ljudi sa ovog područja ne smiju zaboraviti čuvenu Bitku na Kozari i poželio da narod tog kraja živi u miru i slobodi.
Reljić je poručio da mlade treba učiti o istoriji, da bi znali koračati u budućnosti.
U okviru obilježavanja Dana ustanka protiv fašizma 1941. godine položeni su vijenci na partizanskom groblju u Knežici kod Kozarske Dubice.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi