V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.09.2016. - U ŠKOLSKIM KLUPAMA 1.860 UČENIKA
U Kozarskoj Dubici danas je u svim osnovnim školama i Srednjoškolskom centru "Nikola Tesla" počela nastava, koju pohađa 1.860 učenika.
Osnovnu školu pohađa 1.345 učenika, među kojima je 153 učenika prvog razreda, dok srednjoškolsko obrazovanje pohađa 521 učenik. U prvi razred srednje škole u novoj školskoj godinu u šest odjeljenja upisano je 128 učenika.
U osnovnim školama učenicima prvog i drugog razreda podijeljeni su besplatni udžbenici, koje je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, dok je Ministarstvo porodice, omladine i sporta besplatnim školskim knjigama nagradilo odlične učenike iz višečlanih porodica od trećeg do devetog razreda.
Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica potvrdio je da je opštine Kozarska Dubica obezbjedila pokon pakete za 153 učenika prvog razreda osnovnih škola, koje su im danas uručili opštinski zvaničnici.
U Osnovnoj školi "Sveti Sava" sa đacima prvacima družio se načelnik opštine Mile Zlojutro.
Zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović podijelio je poklone za 89 prvačića u Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić", a u školi "Majka Knežopoljka" prvačićima je uz poklone prvi dan škole čestitao načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Miroslav Tica.
U svim obrazovnim ustanovama ljetni raspust iskorišten je za uređenje objekta škole i okoline, a u školskoj godini koja je danas započela, značajni investiocioni radovi, u okviru Projekta energetske efikasnosti, očekuju se u Osnovnoj školi "Sveti Sava" i MŠC "Nikola Tesla". Do početka sezone grijanja, u Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" očekuje se rekonstrukcija centralnog grijanja.
01.09.2016. - PRIPREME ZA OBILЈEŽAVANЈE "SEPTEMBARSKIH DANA ODBRANE"
U opštini Kozarska Dubica započele su pripreme za obilježavanje "Septembarskih dana odbrane", programa kojeg čini niz događaja koji se organizuju u sjećanje na odbranu područja te opštine i zapadnih granica Republike Srpske u septembru 1995. godine.
"Formiran je organizacioni odbor, koji je danas održao prvi sjednicu s ciljem da se na adekvatan način obilježi 21. godišnjica odbrane naše opštine i zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, koji predsjedava organizacionim odborom.
On je potvrdio da je na sjedici utvrđen program obilježavanja "Septembarskih dana odbrane", a zatim formiran i četvoročlani pododbor, koji je kao operativno tijelo zadužen za organizaciju pojedinačnih komemorativnih i drugih događaja.
Prema utvrđenom programu, obilježavanje "Septembarskih dana odbrane" počeće u nedjelju, 4. septembra u Agincima, gdje će biti otkriveno i osveštano spomen obilježje poginulim borcima mjesnog područja Aginci.
Tranicionalni, 16. po redu, Memorijalni turnir u malom fudbalu "Zoran Bulić- Zoki" biće održan 11. septembra u Bjelajcima.
Čas istorija u srednjoj i osnovnim školama u Kozarskoj Dubici održaće se u petak, 16. septembra, a isti dan počeće i dvodnevni Memorijalni turnir u rukometu "Narodni heroj, major Milan Tepić".
Centralni događaj obilježavanja 21. godišnjice odbrane opštine Kozarska Dubica i zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije održaće se 18. septembra u Spomen hramu "Sveta Petka" i kod Spomen-krsta na obali Une, a komemorativni skup biće organizovan i u Donjoj Gradini 19. septembra.
Tradicionalna školska biciklijada biće održana u srijedu, 21. septembra na relaciji Kozarska Dubica-Moštanica, dok će dan 11. Dubičke brigade biti obilježen 24. septembra.
Ovogodišnji program obilježavanja "Septembarskih dana odbrane" završava 29. septembra, na datum kada će polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomen-obilježju u Komlencu, biti obilježena godišnjica stradanja Narodnog heroja, majora Milana Tepića.
Prema podacima vladinog Centra za istraživanje ratnih zločina, u agresiji hrvatske vojske 18. i 19. septembra 1995. godine na području četiri pogranične opštine Republike Srpske - Kozarske Dubice, Novog Grada, Kostajnice i Gradiške, na izuzetno brutalan način ubijena su 104 civila i vojnika, te pričinjena ogromna materijalna šteta.
31.08.2016. - FORUM ZA BEZBJEDNOST: ZADOVOLJAVAJUĆA BEZBJEDNOSNA SITUACIJA
Bezbjednosna situacija na području opštine Kozarska Dubica je zadovoljavajuća sa svih aspekata, konstatovano je danas na radnom sastanku Foruma za bezbjednost opštine.
“Na današnjem sastanku analizirano je stanje bezbjednosti na području opštine Kozarska Dubica u tekućoj godini, razmatrani novoidentifikovani problemi, a opšti je stav svih članova da je stanje bezbjednosti u našoj opštini na zadovoljavajućem nivou” , izjavio je predsjednik Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica Stojan Krnjaić.
On je dodao da su tokom sastanka apostrofirane teme koje se sa bezbjednosnog aspekta odnose na početak školske godine i izborne kampanje.
Komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Dragan Milojica članovima Foruma za bezbjednost prezentovao je izvještaj o stanju bezbjednosti u prvih šest mjeseci ove godine i naglasio da u tekućoj godini nije bilo krivičnih djela koje svojom težinom uznemiruju javnost i lokalnu zajednicu.
“Stanje bezbjednosti je generalno ocijenjeno zadovoljavajućim, a treba i dalje nastaviti raditi da se takvo stanje održi”, rekao je Milojica.
On je najavio da će policija u tokom naredenog mejseca provoditi planske aktivnosti na zaštiti djece u saobraćaju, uz pojačane aktivnosti policije u blizini škola.
Sastanku Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica prisustvovao je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović, predstavnici i rukovodioci Policijske stanice Kozarska Dubica, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja “Kozma i Damjan”, obrazovnih instituacija, vjerskih zajednica, te načelnici opštinskih odjeljenja i službi za opšte, inspekcijske i stambeno-komunalne poslove i poslove Komunalne policije.
Forum za bezbjednost je neformalna, nestranačka i multisektoralna instituacija konstitusana na nivou lokalne zajednice, koja za cilj ima da policijski organi zajedno sa drugim institucijama i organizacijama lokalne zajednice zajednički rade na detektovanju, rješavanju i prevenciji bezbjednosnih problema.
24.08.2016. – OIK OBAVJEŠTENJE: PRIJAVE ZA GLASANJE PUTEM MOBILNOG TIMA
Opštinska izborna komisija Kozarska Dubica obavještava građane koji se nalaze na Centralnom biračkom spisku i žele glasati na Opštim izborima 2. oktobra 2016. godine, a koji su vezani za svoje domove zbog starosti, bolesti ili invaliditeta i nisu sposobni doći na biračka mjesta, da se trebaju putem članova uže porodice, srodnika ili trećeg punoljetnog lica prijaviti Opštinskoj izbornoj komisiji.
Članovi uže porodice, srodnici ili treća lica trebaju kod Opštinske izborne komisije, uz predočenje važećeg identifikacionog dokumenta, popuniti i potpisati prijavu uz koju će priložiti kopiju identifikacijskog dokumenta lica za koje podnose prijavu, kao i uredno kopiranu medicinsku dokumentaciju za to lice, koja opravdava potrebu glasanja putem Mobilnog tima.
Opštinska izborna komisija će na osnovu toga organizirati dolazak do prijavljenih građana, uzeti od njih izjavu da žele glasati putem mobilnih timova i proslijediti Centralnoj izbornoj komisiji BiH na dalje postupanje.
Prijave za glasanje putem Mobilnog tima mogu se dostaviti Opštinskoj izbornoj komisiji do 7.9.2016. godine od 08.00 do 14.00 časova. Više infomacija na telefon: 052/416 014.
19.08.2016. - SJEĆANJE NA ŽRTVE JASENOVAČKOG LOGORA
Vlade Srbije i Republike Srpske organizovaće danas centralnu manifestaciju u Spomen-području "Donja Gradina" povodom obilježavanja 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u koncentracionom logoru Jasenovac.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obratiće se komemorativnom skupu.
Programom i protokolom manifestacije do 19.00 časova planirano je okupljanje posjetilaca, potomaka žrtava i poštovalaca jasenovačkih stradalnika kod "Topole užasa" u Spomen-području "Donja Gradina".
Na ovom mjestu će u 20.00 časova profesor Goran Latinović sa banjalučkog Filozofskog fakulteta održati čas istorije, a u kulturno-umjetničkom programu učestvovaće Srpsko-pjevačko društvo "Jedinstvo" iz Banjaluke, te glumci Goran Jokić i Tihomir Stanić.
Nakon toga, učesnicima centralne manifestacije obilježavanja 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima obratiće se Vučić i Dodik.
Paljenjem svijeća žrtvama zloglasnog jasenovačkog logora u 21.10 časova završiće se manifestacija u Donjoj Gradini.
Komemoraciji će prisustvovati predstavnici Vlade Srbije i Republike Srpske, Narodne skupštine Srbije, Narodne skupštine Republike Srpske i drugih državnih organa Srbije i Republike Srpske, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak,
predstavnici Srpske pravoslavne crkve, delegacija Pokrajinske vlade Vojvodine, Saveza jevrejskih opština, romske nacionalne manjine, brojna udruženja i građani.
Opština Kozarska Dubica obezbijedila je besplatan prevoz autobusima u Donju Gradinu. Iz Opštinske uprave saopšteno je da će dva autobusa krenuti ispred Sportske dvorane u 18.00 časova.
Sistem koncentracionih logora Jasenovac predstavlja najveće stratište u Drugom svjetskom ratu na teritoriji nekadašnje Jugoslavije. Prema procjenama stručnjaka, u periodu između 1941. i 1945. godine u tom logoru ubijeno je oko 700.000 ljudi, najviše Srba, Jevreja i Roma.
19.08.2016. – DODIK: OČUVATI TRADICIJU I REPUBLIKU SRPSKU
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je sinoć kod manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici da srpski narod treba da bude okupljen i usmjeren ka cilju, očuvanju Republike.
Dodik je naglasio da se sa tog svetog mjesta, pod okriljem manastira Moštanica, može uputiti poruka ljubavi i mira na isti način kao što to čine i skupovi koji se na tom mjestu održavaju stotinama godina.
"Moja poruka je da budemo okupljeni, usmjereni ka cilju, očuvanju Republike, da izađemo i glasamo na referendumu za Dan Republike - 9. januar i naravno da se kao odgovorni ljudi pobrinemo i učinimo sve što je moguće da ovom narodu bude bolje", rekao je Dodik.
Dodik je izjavio da tradicionalni narodni zbor uoči Preobraženja Gospodnjeg kod manastira Moštanica i manifestacija "Veče ojkače" predstavljaju susret prijatelja i ljudi dobrih namjera koji žele da očuvaju tradiciju.
"Dobro su ovdje došli svi, i drugačiji i drugi, jer ovo je mjesto veselja, mjesto susreta, prijateljstva i mira i svega onoga što srpski narod u suštini upražnjava, a to je saradnja sa svima", rekao je Dodik novinarima.
U okviru tradicionalnog narodnog zborovanja kod manastira Moštanica sinoć je održana 20. jubilarna manifestacija "Veče ojkače", na kojoj je učestvovalo 16 ojkačkih grupa iz potkozarskih opština.
Manifestaciju je otvorio zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović, koji je istakao da će ta lokalna zajednica i dalje ulagati u kulturu, posebno onu koja za cilj ima očuvanje tradicije.
"Zadovoljstvo je ovdje biti 20. put i vidjeti ovoliko naroda i veliki broj učesnika manifestacije, ojkačkih grupa iz cijelog Potkozarja kojima posebno zahvaljujem na trudu koji ulažu u očuvanje tradicije i kulture srpskog naroda", rekao je on.
Direktor Centra za informisanje i kulturu opštine Kozarska Dubica Dijana Kondić izjavila je da je cilj ove manifestacije očuvanje izvorne pjesme i tradicije srpskog naroda, a da je značaj ovog događaja veći jer se organizuje pored manastira Moštanica, velike svetinje srpskog naroda. Ona je dodala da se svake godine bilježi sve veće interesovanje ojkačkih grupa za učešće na ovoj manifestaciji.
18.08.2016. - BESPLATAN PREVOZ U DONJU GRADINU
Opština Kozarska Dubica obezbijedila je besplatan prevoz autobusima u Donju Gradinu, gdje će sutra biti obilježeno 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u koncentracionom logoru Jasenovac u Drugom svjetskom ratu.
Sutra u 18.00 časova dva autobusa u Donju Gradinu krenuće ispred Sportske dvorane.
Vlade Srbije i Republike Srpske organizovaće sutra centralnu manifestaciju u Spomen-području "Donja Gradina" povodom obilježavanja 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u koncentracionom logoru Jasenovac.
Programom i protokolom manifestacije do 19.00 časova planirano je okupljanje posjetilaca, potomaka žrtava i poštovalaca jasenovačkih stradalnika kod "Topole užasa" u Spomen-području "Donja Gradina".
Na ovom mjestu će u 20.00 časova profesor Goran Latinović sa banjalučkog Filozofskog fakulteta održati čas istorije, a u kulturno-umjetničkom programu učestvovaće Srpsko-pjevačko društvo "Jedinstvo" iz Banjaluke, te glumci Goran Jokić i Tihomir Stanić.
Nakon toga, učesnicima centralne manifestacije obilježavanja 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima obratiće se predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Paljenjem svijeća žrtvama zloglasnog jasenovačkog logora u 21.10 časova završiće se manifestacija u Donjoj Gradini.
16.08.2016. - TURSKI INVESTITOR KUPIO ZEMLJIŠTE U POSLOVNOJ ZONI
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i vlasnik preduzeća "Avrupa" Hasan Ašik potpisali su danas ugovor o kupoprodaji tri parcele u poslovnoj zoni Lipova Greda, na kojima će taj investitor iz Turske izgraditi fabriku za proizvodnju stambenih kontejnera i montažnih objekata.
"Drago mi je da je od mnogo zemalja u kojima je mogao da obavlja svoj posao i mnogo zona u BiH, ovaj investitor izabrao baš našu poslovnu zonu da na ovom prostoru i u BiH razvije novi biznis, a nama je bitno da to znači zapošljavanje 100 ljudi u naredne dvije godine", rekao je Zlojutro.
On je naglasio da će, ukoliko se posao bude odvijao prema planu, to preduzeće zapošljavati i do 300 radnika, te dodao da će opština Kozarska Dubica i dalje biti od pomoći svakom ko želi da investira na njenom području i zapošljava ljude.
Vlasnik i direkor preduzeća "Avrupa" Hasan Ašik izjavio je da se to preduzeće u Turskoj bavi prozvodnjom stambenih kontejnera i montažnih objekata više od 10 godina.
"Kada smo istraživali tržište Evrope, došli smo do zaključka da na području opštine Kozarska Dubica, na kojem gravitira oko 40.000 ljudi, imamo dobru lokaciju, blizinu auto-puta i odgovarajuću, kvalitetnu radnu snagu", rekao je Ašik.
On je naglasio da je u prvom kontaktu, ali i u kasnijim pregovorima, rukovodstvo opštine iskazalo podršku, dobrodošlicu i obezbijedilio potrebnu pomoć.
"Želimo da ovdje zaposlimo što više dobrih radnika i da poslovanje teče prema planu", rekao je Ašik i precizirao da bi proizvodnja tog preduzeća trebalo da počne za mjesec dana u iznajmljenom prostoru preduzeća "Eko-Bel", do okončanja izgradnje vlastite proizvodne hale.
On je naveo da je tržište za proizvode obezbijeđeno na području srednje Evrope, Njemačke i Francuske, a u narednom mjesecu najavio je zapošljavanje prvih radnika.
Potpisivanju ugovora prisustvali su i zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi