V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.07.2016. – NA "KONFERENCIJI BEBA" UČESTVOVALO OKO 170 MALIŠANA
Osma po redu "Konferencija beba" u Kozarskoj Dubici okupila je sinoć ispred Doma kulture oko 170 mališana, među kojima i 45 beba do godinu dana.
Među mališanima rođenim od Vidovdana prošle godine birano je tročlano predsjedništvo beba, koje su u Kozarskoj Dubici činili: najmlađa beba Tubić Sofija, rođena 18. maja ove godine, najstarija beba Sara Reljanović, rođena 4. jula prošle godine, i Vrebac Đorđe, beba sa najviše braće iz sestara, kao četvrto dijete u porodici.
Higijenskim paketima za djecu predsjedništo beba nagradila je opština Kozarska Dubica, a manifestaciju je zvanično otvorio zamjenik načelnika te opštine Dragan Jaćimović.
"Cilj ove manifestacije jeste da imamo zdravu i stabilnu porodicu", rekao je Jaćimović i podsjetio da je opština za demografsku politiku budžetom izdvojila 60.000 KM, te da u okviru mjera pronatalitetne politike pomažu nezaposlenim roditeljima sa 100 KM godinu dana po rođenju djeteta, dok svako trećerođeno dijete i svako naredno dobija jednokratnu novčanu pomoć od 1.000 KM.
Za sve mališane koji su večeras učestvovali u manifestaciji "Konferencija beba" obezbijeđene su majice i igračke.
U kulturno-umjetničkom dijelu manifestacije nastupali su mališani Dječijeg vrtića "Pčelica", najmlađi članovi folklornog ansambla "Una" i Dramski studio "Artist".
Inicijator održavanja manifestacije "KonFerencija beba" je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, u okviru kampanje "Porodica za pet", a organizatori su opština Kozarska Dubica i Javno preduzeće "Centar za informisanje i kulturu".
"Konferencija beba" u Kozarskoj Dubici održana je u okviru manifestacije "Dubičko ljeto 2016" s ciljem promovisanja rađanja i roditeljstva.
30.06.2016. - KONSTATOVANO ZADOVOLЈAVAJUĆE STANЈE BEZBJEDNOSTI
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica prihvatili su danas Informacija o stanju javne bezbjednosti na području opštine u prošloj godini, kojom je konstatovano zadovoljavajuće stanje bezbjednosti i manji broj krivičnih djela i evidentiranih narušavanja javnog reda i mira u odnosu na prethodnu godinu.
"Analizom aktivnosti uočeno je da službenici Policijske stanice u Kozarskoj Dubici preduzimaju potrebne mjere sa ciljem očuvanja stepena bezbjednosti u cilju podizanja nivoa lične i imovinske bezbjednosti građana i lokalne zajednice", navodi se u Informaciji o stanju javne bezbjednosti na području opštine Kozarska Dubica.
Odbornici Skupštine opštine usvojili su Izvještaj o radu JZU Dom zdravlja "Kozma i Damjan" za 2015. godinu, Izvještaj o radu i materijalno-finansijskom poslovanju JP "Centar za informisanje i kulturu" za prošlu godinu, te izvještaje o radu Opštinske boračke organizacije i Udruženja ratnih vojnih invalida Kozarska Dubica.
Odbornici Skupštine opštine nisu prihvatili Informaciju o poslovanju preduzeća "Vodovod" a.d. Kozarska Dubica za 2015. godinu, dok je većinom glasova prihvaćena Informacija o poslovanju preduzeća "Komunalac" a.d. Kozarska Dubica u prošloj godini i Informacija o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine u prvih šest mjeseci ove godine.
Na osnovu odluke Skupštine opštine za sanaciju klizišta na putu Međuvođe – Mlječanica biće izdvojeno 137.673 KM.
"U pitanju je izuzetno opasno klizište, koje je uništilo jedan stambeni objekat i prijeti da prekine putnu komunikaciju između Međuvođa i Mlječanice", rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović i dodao da je na području opštine evidentirano ukupno pet klizišta, za čiju sanaciju je potrebno izdvojiti oko 700.000 KM.
Na današnjoj sjenici Skupštine opštine Kozarska Dubica pokrenuta je procedura izmjene Regulacionog plana "Centralna zona Kozarska Dubica" na osam lokacija, a usvojeno je i nekoliko drugih odluka iz nadležnosti Odjeljenja za prostorno uređenje.
22.06.2016. - NA LOKALNIM IZBORIMA UČESTVUJE 17 POLITIČKIH SUBJEKATA
Nakon što je Centralna izborna komisija BiH za koalicije i liste nezavisnih kandidata ovjerila prijave, izvjesno je da će na lokalnim izborima ove godine u Kozarskoj Dubici učestvovati 17 političkih subjekata, 16 stranaka i jedna koalicija, i to za Skupštinu opštine, potvrdio je danas predsjednik Opštinske izborne komisije Stojan Krnjaić.
On je podsjetio građane da se do 19. jula vrši ažuriranje promjena u evidencijama raseljenih lica i evidenciji državljana koji glasaju van BiH.
"Do istog datuma građani mogu prijaviti promjenu biračke opcije ili eventualne nedostatke u privremenom biračkom spisku", naglasio je Krnjaić i dodao da građani sve to mogu da urade u kancelariji Opštinske izborne komisije svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova.
Na privremenom biračkom spisku za opštinu Kozarska Dubica evidentirano je 23.848 birača, a privremeni izvodi iz biračkog spiska biće do kraja juna izloženi na 40 lokacija na području opštine Kozarska Dubica na kojima su posljednjih izbora bila biračka mjesta.
20.06.2016. – ODRŽANA MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA „UNA –KOZARSKA DUBICA 2016“
U Kozarskoj Dubici u petak je otvorena Međunarodna likovna kolonija "Una-Kozarska Dubica 2016", na kojoj je proteklog vikenda učestvovalo 17 eminentnih slikara iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i FBiH.
Drugu po redu likovnu koloniju u Kozarskoj Dubici otvorio je načelnik opštine Mile Zlojutro, koji je zahvalio Ministarstvu civilnih poslova BiH na donaciji bez koje ta manifestacije ne bi mogla biti održana i opštinskoj Turističkoj organizaciji na trudu koji je uložila u organizaciju.
"Posebnu zahvalnost upućujem slikarima koji su došli u Kozarsku Dubicu, gdje će, nadam se, pronaći inspiraciju za svoja djela i uhvatiti onaj dobar duh našeg grada, ono što mi sami osjećamo", istakao je Zlojutro. On je pozvao Dubičane da iskoriste tu manifestaciju za druženje sa likovnim stvaraocima.
Direktor Turističke organizacije Kozarska Dubica Marijana Kotur potvrdila je da je u etno-kući Krčme "Stari fijaker" postavljena prodajna izložba slika poznatih slikara Mersada Berbera i Nevenke Vlašić, koje će po promotivnim cijenama Dubičani moći da kupe tokom trajanja likovne kolonije.
Domaćin slikarima likovne kolonije "Una-Kozarska Dubica 2016" u petak je bila Krčma "Fijaker stari", a slikari su u danima vikenda inspiraciju za svoje slike našli u i gradskom ambijentu, na obalama dubičkih rijeka i kod manastira Moštanica, gdje je juče upriličena završnica druge međunarodne likovne kolonije "Una-Kozarska Dubica 2016". Svi učesnici kolonije prezadovoljni su organizacijom i prijemom domaćina, oduševljeni ambijentom u kome su radili, družili se i stekli nova prijeteljstva, te izrazili nadu da će sve ovo ponoviti i naredne godine.
Rezultat druženja i rada ovih umjetnika u prijatnom ambijentu je tridesetak umjetničkih slika koje će Dubičanima biti predstavljene uskoro na izložbi u Narodnoj biblioteci, izjavila je direktor Turističke organizacije i organizator kolonije Marijana Kotur.
Učesnicima likovne kolonije i ostalima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ovog događaja zahvalnice je uručio načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro koji se juče, sa svojim saradnicima, načelnicima opštinskih Odjeljenja Dušanom Drljićem i Vinkom Stojčićem, družio sa slikarima.
17.06.2016. - OKRUGLI STO O POLOŽAJU RATNIH VOJNIH INVALIDA
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica održan je okrugli sto na temu "Odnos lokalne zajednice prema ratnim vojnim invalidima", koji je iniciralo Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Kozarska Dubica.
Sa predsjednikom tog Udruženja Nenadom Vukmiricom i članovima razgovarao je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Miroslav Tica.
Predsjednik i članovi Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Kozarska Dubica istakli su težak položaj te kadegorije stanovnika, te probleme u funcionisanju tog udruženja zbog nedovoljnih finansijskih sredstava za osnovne djelatnosti udruženja.
Sa posebnim naglaskom, članovi udruženja istakli su probleme koje se odnose na nemogućnost zapošljavanja ratnih vojnih invalida i njihovih potomaka, koji nije regulisano zakonodavstvom Republike Srpske.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro potvrdio je da je u ovogodišnjem Budžetu opštine smanjen grant za Udruženje ranih vojnih invalida, kao i grantovi za druga udruženja koje finansira opština, ali da u okviru nadležnosti Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu, opština u skladu sa mogućnostima, nastoji pomoći svim ratnim vonjim invalidima na području opštine, kao i drugim boračkim kategorijama stanovništva.
16.06.2016. - ZAVRŠENA IZGRADNЈA NOVOG PROIZVODNOG POGONA U POSLOVNOJ ZONI
U Poslovnoj zoni "Lipova Greda" u Kozarskoj Dubici završena je izgradnja proizvodnog pogona preduzeća "Dub glas" i "Stolarija Babić", koja se bave proizvodnjom vjetrobranskih stakala i aluminijske i PVC stolariju.
Vlasnik preduzeća "Dub glas" Marjan Babić podsjetio je da je zemljište u Poslovnoj zoni, površine 4.500 kvadrata, kupljeno krajem 2014. godine i naveo da će mjesec-dva, kada se montiraju mašine, početi proizvodnja u novoizgrađenom objektu od 630 kvadratnih metara.
On je rekao da preduzeća sada zapošljavaju 18 radnika, a u narednom periodu planiraju proširiti kapacitete i zaposliti još deset radnika.
Preduzeća "Dub glas" i "Stolarija Babić" u Kozarskoj Dubici registrovana su od 2009. godine, uglavnom posluju na tržištu BiH, a jednu trećinu svojih proizvoda plasiraju u zemlje Evropske unije, te Crnu Goru.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro čestitao je vlasnicima na izgradnji novog pogona i poželio uspješan nastavak poslovanja.
On je dodao da se uporedo vode pregovori sa nekoliko stranih i domaćih potencijalnih investitora koji žele poslovati u Poslovnoj zoni "Lipova Greda".
"Opština investitorima nudi niz pogodnosti i pomoć kod izdavanja dozvola i druge dokumentacije kada je u pitanju Poslovna zona, a među značajnijim povlasticama je i popust na vrijednost zemljišta koja zavisi od broja zaposlenih radnika", precizirao je Zlojutro.
16.06.2016. - KROZ PROJEKTE ENERGETSKE EFIKASNOSTI OBEZBJEĐENA SREDSTVA ZA REKONSTRUKCIJU VRTIĆA
U okviru projekta energetske efikasnosti, u dječijem vrtiću "Pčelica" u Kozarskoj Dubici biće izvršeni radovi na rekonstrukciji krovne izolacije i fasade, vrijedni 90.000 KM.
Sredstva za projektom planirane radove obezbjeđena su na osnovu Memorandum o razumijevanju za unapređenje energetske efikasnosti u objektu dječijeg vrtića, koji su juče sa predstavnicima Vlade Republike Srpske potpisali načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i direktor Javne ustanove Dječiji vrtić "Pčelica" Gordana Radović.
Zlojutro je naglasio je da je taj projekat od izuzetne važnosti jer je riječ o predškolskoj ustanovi u kojoj će nakon izvšene rekonstrukcije objekta biti ostvareni bolji uslovi za boravak i obrazovanje djece.
Direktor Dječijeg vrtića "Pčelica" Gordana Radović je ocijenila da je projekat energetske efikasnosti od velikog značaja za ustanovu jer će se njegovom realizacijom pored boljih uslova za boravak djece, biti smanjeni i materijalni troškvi ustanove. "Ovaj objekat je sagrađen šezdesetih godina prošlog vijeka i u dva navrata dograđivan tokom sedamdesetih i osamdesetih godina. Pored ovih sredstava prije par godina, zahvaljujući predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku prepoznata je važnost ulaganja u predškolske ustnove i u djecu i tada je stigla donacija od 30.000 KM za obnovu stolarije", istakla je Radovićeva.
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac izjavio je da su, kada je riječ o projektima energetske efikasnosti, Kozarskoj Dubici odobrena su dva projekta – rekonstrukcija objekta Osnovne škole "Sveti Sava" i objekta JU Dječiji vrtić "Pčelica".
"Za OŠ "Sveti Sava" je već potpisan ugovor i uspjeli smo da dobijemo sredstva i za Dječiji vrtić", izjavio je Banjac. On je izrazio zahvalnost potpredsjednici Vlade Srpske i ministrici za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenki Golić koja je i prepoznala važnost tih projekata.
"Kozarska Dubica je jedina opština u Republici Srpskoj koja je u ovom prvom lotu dobila dva projekta, odnosno, raspisani su tenderi za oba projekta, koji bi trebali da budu završeneni za tridesetak dana. U septembru bi trebalo da počnu radovi na objektima, čija ukupna vrijednost iznosi 854.000 KM", rekao je Banjac.
On je naglasio da u okviru projekata energetske efikasnosti, koji se finansiraju iz sredstava Svjetske banke, Kozarska Dubica zauzima prvo mjesto po visini dodjeljenih sredstava.
15.06.2016. - OSNOVNI SUD U KOZARSKOJ DUBICI POČINJE SA RADOM U SEPTEMBRU OVE GODINE
Zgradu suda u Kozarskoj Dubici danas su posjetili pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Slobodan Zec i predsjednik Osnovnog suda u Prijedoru Duško Miloica, koji su konstatovali da su ispunjene sve pretpostavke i materijalno-finansijski uslovi za početak rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici u septembru ove godine.
„Ispoštovane su sve pretpostavke za početak rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, imamo odluku o osnivanju suda , zgradu i osigurana materijalno-finansijska sredstva za početak rada ovog suda u Budžetu Republike Srpske za 2016. godinu, koja na godišnjem nivou iznose 785.000 KM“, precizirao je pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Slobodan Zec.
On je naveo da je povod današnje posjete zgradi suda u Kozarskoj Dubici provođenje zakonskih procedura, odnosno Zakona o sudovima Republike Srpske, povodom početka rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici i naglasio da su sredstva za rad tog suda u Bužetu Srpske obezbjeđena zahvaljujući amandmanu narodnog poslanika Darka Banjca.
„Sredstva su, zahvaljujući amandmanu poslanika Banjca, obezbjeđena za šest mjeseci, od 1. jula ove godine, ali zbog određenih procedura u postupku imenovanja predsjednika suda i sudija, evidentno je da će ovaj sud početi sa radom u septembru mjesecu ove godine, do kada će biti izabran predsjednik suda“, izjavio je Zec.
On je precizirao da će nakon toga biti provedene i ostale procedure za izbor administrativnog osoblja u sudu i imenovanje sudija, koje su u nadležnosti Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.
Predsjednik Osnovnog suda u Prijedoru Duško Miloica izrazio je zadovoljstvo što će biti u prilici da zgradu suda u Kozarskoj Dubici preda novom predsjedniku suda, te da se na taj način realizuju odluke i zaključci Narodne skupštine Republike Srpske.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi