V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.02.2016.- NAJAVA:OBILJEŽAVANJE DANA BORACA I DANA BORAČKE ORGANIZACIJE
Pomenom za poginule borce i svečanom sjednicom Skupštine opštinske Boračke organizacije, u Kozarskoj Dubici će u nedjelju, 14. februara biti obilježeni Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata i Dan Boračke organizacije Republike Srpske.
U Spomen-hramu Svete Petke u 9.00 časova služiće se sveta liturgija, u 10.00 časova pomen-parastos poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, a potom će se položiti cvijeće ispred spomen-ploča sa imenima poginulih boraca iz naše opštine.
Svečana sjednica Skupštine opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica biće održana u prostorijama te organizacije s početkom u 11.00 časova.
08.02.2015. - SPORTISTA GODINE KARATISTA STEFAN ILIĆ
Na 45. manifestaciji "Izbor sportiste godine", karatista Stefan Ilić iz Kluba borilačkih sportova "Obilić" proglašen je za najboljeg sportistu opštine Kozarska Dubica u 2015. godini.
Sedamnaestogodišnji Ilić krajem prošle godine osvojio je sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u karateu održanom u DŽakarti, a trenutno kao reprezentativac BiH učestvuje na Evropskom prvenstvu koje se održava na Kipru.
U njegovo ime nagrada na 45. manifestaciji izbora sportiste godine uručena je treneru Goranu Jeličiću.
Prema sportskim uspjesima u protekloj godini, drugoplasirana je Lena Kovačević iz Ženskog rukometnog kluba "Knežopoljka", a trećeplasirani je Predrag Pralica iz Fudbalskog kluba "Borac".
Zahvalnice, pehare i novčane nagrade najuspješnijim sportistima uručio je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, koji je istakao da je Dubica grad sporta jer se u njemu nekoliko hiljada mladih ljudi, a i onih starijih, organizovano bave sportom.
"Neke godine imamo bolje, neke malo lošije rezultate, a prošla godina baš i nije bila bogata rezultatima, ali moramo biti zadovoljni jer je bitno da mladi ljudi vole sport i njime se bave", izjavio je Zlojutro. On je izrazio očekivanje da će ova godina biti uspješnija za dubičke sportiste i dodao da opština podržava rad sportskih kolektiva i pomaže razvoj sporta.
Danilo Burazor iz Rukometnog kluba "Kozara" mladi je sportski talenat opštine Kozarska Dubica za 2015. godinu, a prema rangiranim rezultatima drugoplasirani je Ognjen Krneta iz Fudbalskog kluba "Borac", dok je na trećem mjestu Danilo Mataruga iz Atletskog kluba "Kozarska Dubica".
05.02.2016. - SASTANAK O INICIJATIVI ZA OSNIVANJE ZAVIČAJNOG MUZEJA
U mjesnom domu u Knežici u opštini Kozarska Dubica održan je prvi radni sastanak o inicijativi za osnivanje zavičajnog muzeja te opštine.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i drugi učesnici sastanka usaglasili su mišljenje da Kozarska Dubica raspolaže sa mnogo artefakata, ima bogato i zanimljivo istorijsko nasljeđe, a da je potreba osnivanja zavičajnog muzeja već izražena zaključkom Skupštine opštine iz 2015. godine.
"Razgovarali smo danas o prostoru u kojem bi bio smješten zavičajni muzej, a u tom pravcu obišli smo i prostorije Doma kulture u Knežici", potvrdio je Zlojutro i dodao da predstoji izrada projekta i definisanje odluka organizacionog i finasijskog karaktera.
On je naglasio da je prostor Doma kulture u Knežici za sada jedini identifikovani objekat pogodan za tu namjenu.
Pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izrazio je spremnost tog Ministarstva da se uključi i pomogne u realizaciji ideje o osnivanju Zavičajnog muzeja opštine Kozarska Dubica.
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac naglasio da je važnost osnivanja zavičajnog muzeja opštine Kozarska Dubica, ali je dodao da je definisanja dugoročne finansijske konstrukcije ključna pretpostavka koja mora prethoditi donošenju odluke.
Sastanku o inicijativu za osnivanje zavičajnog muzeja Kozarske Dubice, pored opštinskih zvaničnika prisustvovali su arheolog Milan Đurđević, profestor Mladenko Sadžak, predstavnici Zemljoradničke zadruge "Knežica" i predsjednici Opštinske boračke organizacije i SUBNOR-a.
04.02.2016. - POČINJE IZGRADNJA SPOMEN-OBILJEŽJA U MJESNOM PODRUČJU AGINCI
Na osnovu programa i odluke predsjedništva Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica u mjesnoj boračkoj organizaciji Aginci počele su aktivnosti na izgradnji spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata – potvrdio je načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu opštine Kozarska Dubica i predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije Dušan Drljić.
On je precizirao da je tim povodom u prostorijama Opštinske boračke organizacije 2. februara ove godine održan sastanak kojem su prisustvovali načelnici tri Odjeljenja u opštinskoj upravi Kozarska Dubicai i predstavnici mjesne boračke organizacije Aginci.
"U skladu sa ranije usvojenim odlukama, razmatrane su mogućnosti u vezi započinjanja radova na izgradnji spomen-obilježja u mjesnoj boračkoj organizaciji Aginci, a prisutni su se usaglasili da radovi na izgradnji tog spomen-obilježja počnu odmah, jer je finansijska konstrukcija načelno obezbjeđena", izjavio je Drljić.
On je naveo da će radovi na izgradnji spomen obilježja u Agincima biti finansirani sredstvima Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Opštinske boračke organizacije, opštine Kozarska Dubica i pojednica – predstavnika privrednih subjekata sa mjesnog područja Aginci i mještana, koji će učestvovati u toj aktivnosti.
03.02.2016. – NAJAVA: SUTRA O OSNIVANЈU ZAVIČAJNOG MUZEJA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
U mjesnom domu u Knežici u opštini Kozarska Dubica, sutra će biti održan sastanak o inicijativi za osnivanje Zavičajnog muzeja opštine Kozarska Dubica, a na osnovu zaključka koji je prethodno usvojila Skupština opštine.
Iz opštinske uprave Kozarska Dubica potvrđeno je namjera da muzej bude smješten upravo u Knežici u Domu kulture, čiji su vlasnici SUBNOR i Zemljoradnička zadruga "Knežica", a muzejska postavka u značajnom obimu obuhvatala bi istorijsku građa iz Narodno-oslobodilačke borbe.
Sastanku, koji je planiran u 13.00 časova, prustvovaće načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro sa saradnicima, a očekuje se i dolazak pomoćnika ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duška Milunovića.
01.02.2016. - SPORTSKE ORGANIZACIJE PREDLOŽILE 15 KANDIDATA ZA IZBOR NAJBOLjEG SPORTISTE
Organizacioni odbor manifestacije "Izbor sportiste godine" utvrdio je danas konačan program ovogodišnje manifestacije, koja će biti održana u petak, 5. februara u 19.00 časova u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica potvrdio je da su u predviđenom roku sportske organizacije dostavile prijedloge kandidata i sportskih kolektiva, na osnovu kojih će petočlani žiri izabrati najboljeg sportistu opštine Kozarska Dubica u 2015. godinu, najbolju sportsku ekipu, mladi sportski talenat, te najboljeg trenera i sportskog radnika.
Tica je precizirao da su sportske organizacije podnijele 15 prijedloga za izbor sportiste godine, dok je devet kandidata predloženih za izbor mladog sportiste talenta.
Šest sportskih ekipa predloženo je za izbor najbolje ekipe, četiri sportske organizacije kandidovale su tri kandidata za najuspješnijeg sportskog radnika, a između šest kandidata, žiri će izabrati najuspješnijeg trenera.
"Sva potrebna dokumentacija i prijave dostavljene su petočlanom žiriju, koji će danas održati prvi radni sastanak, na kojem će evaluirati pristigle prijedloge", izjavio je Tica i dodao da je za predsjedika ovogodišnjeg žirija za izbor sportiste godine izabran Dragan Jaćimović.
Za najuspješnije sportiste opštine Kozarska Dubica i najbolju sportsku ekipu obezbjeđene su novčane nagrade, pehari i poklon bon.
Pokrovitelj 45. po redu "Izbora sportiste godine" je opština Kozarska Dubica, a za programski dio manifestacije zaduženo je Javno preduzeće "Centar za informisanje i kulturu" Kozarska Dubica.
28.01.2016. - POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA U DRUGOJ FAZI IZGRADNJE VODOVODNOG SISTEMA
U opštini Kozarska Dubica danas je ozvaničen početak realizacije druge faze projekta "Rekonstrukcija vodovodnog sistema Kozarska Dubica", čija je ukupna vrijednost 2.244.515 KM.
Ugovor, kojim su definisani predstojeći radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u gradskom području opštine Kozarska Dubica, te radova na prespajanju u jedinstveni vodovodni sistem "Komlenac" naselja Draksenić, Demirovac, Gradina i Međeđa, potpisali su načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i direktor za tehnička pitanja u preduzeću "Integral inženjering" a.d. Laktaši Dragan Jevtović, u prisustvu predstavnika Ministarstva finansija Republike Srpske i opštinskih zvaničnika.
"Mi smo danas potpisali ugovor sa izvođečem radova, koji je izabran na međunarodnom javnom konkursu, a ja se nadam da će i vrijeme dozvoliti da poslovi što prije počnu i budu završeni u krećem od projektovanog roka od 18 mjeseci", izjavio je Zlojutro.
On je podsjetio da je u Kozarskoj Dubici uspješno završena prva faza projekta "Komlenac", na osnovu koje građani te opštine napokon piju zdravu vodu sa novog izvorišta.
"Danas smo razgovarali sa predstavnicima Ministarstva finansija i o mogućnostima da što prije započne i treća faza projekta, koja podrazumijeva izgradnju novog vodovoda sa Jezerina do Knežice", potvrdio je Zlojutro. On je naveo da su sve faze projekta izgradnje novog sistema vodosnabdijevanja u Kozarskoj Dubici ukupno vrijedne oko 12 miliona KM.
Šef tima za upravljanje projektom "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske" i pomoćnik ministra u Ministarstvu finansija Republike Srpske Radmila Mihić izjavila je da je Kozarska Dubica jedna od 24 opštine koje trenutno participiraju u tom projektu, koji je od strane Evropske investicione banke ocijenjen kao jedan od najbolje upravljanih projekata na Balkanu.
"Zbog velikih problema u vodosnabdijevanju, koje je opština Kozarska Dubica iskazala odmah na početku realizacije tog projekta, ova opština je jedna od prvih u kojoj započinje i druga faza realizacije, što je rezultat dobre saradnje i inicijative i dokazuje da je Kozarska Dubica potpuno svjesna svog problema u vodosnabdijevanju", naglasila je Mihićeva. Ona je navela da se od izvođača radova očekuje maksimalan kvalitativni nivo i poštovanje predviđenih rokova.
27.01.2016. - POZITIVNO PRIHVAĆENO IDEJNO RJEŠENJE BUDUĆEG MEMORIJALNOG CENTRA U DONJOJ GRADINI
Vršilac dužnosti direktora Javne ustanove Spomen područje "Donja Gradina" Tanja Tuleković izjavila je danas da su zaposleni u spomen-području pozitivno iznenađeni idejnim rješenjem budućeg Memorijalnog centra Donja Gradina, čiji je autor profesor Slobodan Maldini.
"Spomen područje godišnje posjeti između 10.000 i 12.000 hiljada posjetilaca i važno nam je da ovdje imamo muzej i sve prateće objekte, te da organizujemo jednu izložbu, koja će biti stalna postavka da bi konačno mogli dokazati da se ovdje zaista dešavao zločin-genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima" izjavila je novinarima Tulekovićeva.
Ona je navela da je Donja Gradina jedinstveno mjesto po zločinu u Drugom svjetskom ratu i naglasila da to mjesto mora konačno imati stalnu postavku kako bi se taj zločin predstavio svjetskoj javnosti.
Tulekovićeva je najavila da će do kraja ove godine biti raspisan tender za izvođača radova, a da bi naredne godine mogli bi početi radovi na izgradnji Memorijalnog centra Donja Gradina.
Vlada RS prihvatila je nedavno idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje Memorijalnog centra u Spomen- području Donja Gradina, autora Slobodana Maldinija, a u povodu obilježavanja 27. januara – Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta u Narodnoj biblioteci u Kozarskoj Dubici izloženi su naslovi izdavačke djelatnosti Javne ustanove Spomen područje "Donja Gradina".

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi