V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.04.2010. - Potpisan sporazum o saradnji između opštine Kozarska Dubica i Udruženja “Kult”
Danas je potpisan sporazum o saradnji između opštine Kozarska Dubica i Udruženja “Kult” iz Sarajeva. Saradnja se odnosi na realizaciju projekta “Učešće mladih u strateškom razvoju lokalne zajednice” koja će se odvijati u partnerstvu sa Omladinskim centarom iz ove opštine.
”Cilj projekta koji je finansijski podržan od Evropske unije i u koji je uključeno 11 bosanskohercegovačkih opština je jačanje omladinskog nevladinog sektora i saradnje sa lokalnom upravom”, rekao je Jasmin Bešić predsjednik Udruženja “Kult” i dodao da će realizacija projekta trajati dvije godine. On je istakao da se opština Kozarska Dubica sama prijavila na javni poziv udruženja. „Nema puno opština u BiH koje na taj način same traže i djeluju da se uključe mladi ljudi u projekte koji se realiziraju na ovim prostorima. U okviru projekta udruženje “Kult” nudi mladim osobama iz ove opštine da prođu obuku za omladinske lidere i liderke u našem centru za mlade “Spajalica” na Ilidži. Zatim ćemo zajedno sa opštinom raditi na poboljšanju strategije za mlade koja postoji u ovoj opštini, na izradi kriterija za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama, a posebno mladima, kao i na zajedničkoj implementaciji postojećeg zakona o omladinskom organizovanju u RS”, rekao je Bešić i dodao da će kroz realizaciju ovog projekta proći četvoro aktivista Omladinskog centra koji bi u naredne dvije godine trebali da nauče kako doći do kvalitetnog projekta, sačiniti ga i realizovati.
Načelnik opštine Nino Jauz je istakao da će osim infrastrukturne i logističke podrške realizaciju projekta vrijednog 19 000 KM opština podržati i finansijski sa 4000 KM.
”Opštinska administracija je sporazumom o relizaciji projekta “Učešće mladih u strateškom razvoju lokalne zajednice” još jednom potvrdila opredjeljenje i nastojanja da ovakvim i sličnim aktivnostima potakne mlade ljude na samostalan rad i angažovanje, u cilju razvoja sredine u kojoj žive i uvažavanja demokratskih principa građanskog društva i ljudskih prava u načinu djelovanja”, rekao je Jauz.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi