V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

22.04.2010. - Opštinska delegacija u Donjoj Gradini položila vijence i odala počast nevino stradalim žrtvama
U povodu obilježavanja 65 godina od proboja logoraša ustaškog logora Jasenovac, delegacija opštine Kozarska Dubica na čeli sa načelnikom opštine Ninom Jauzom položila je danas vijence na spomen obilježje u Donjoj Gradini i odala dužnu počast nevino stradalim žrtvama.
Ovim povodom Spomen-područje Donja Gradina posjetio je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić. On je ovom prilikom istakao da ovo mjesto, kao ni Jasenovac i Srebrenica ne smije biti zaboravljeno i treba da bude opomena svima i budućim naraštajima. "Fašizmu nikada nemojte dati da se razmaše, i neka ovakva mjesta poput Gradine, Jasenovca i Srebrenice budu opomene nama i našoj djeci", izjavio je Komšić, nakon što je u Donjoj Gradini položio cvijeće i odao počast nevinim žrtvama ustaškog genocida. On je povrdio da na dan proboja logoraša iz ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, svake godine 22. aprila posjećuje Spomen-područje Donja Gradina. On je naglasio da narod koji zaboravlja svoju istoriju ne može i neće imati bolju budućnost. Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz izjavio je da posjeta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića Spomen-području Donja Gradina, ima posebnu težinu, daje poruku i priliku da se ispriča istina o Donjoj Gradini. "Ono što je tragično za Jasenovac i Donju Gradinu jeste da je nad nevinim žrtvama dva puta učinjen zločin – prvi put kada se zaista desio, a drugi put kada istina o Donjoj Gradini nije ispričana onako kako je trebala biti ispričana", izjavio je Jauz i dodao da posjete predstavnika institucija BiH mogu pomoći da se na pravi način objelodani istina o stradanju u logoru Jasenovac. On je napomenuo da su pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda takođe danas posjetili Spomen-područje Donja Gradina . "Formacijski sveštenici služili su parastos nevino stradalim žrtvama ustaškog zločina, a organizovana posjeta upriličena je u povodu obilježavanja 65 godina od proboja posljednjih jasenovačkih logoraša", potvrđeno je iz Javne ustanove Spomen-područje Donja Gradina i naglašeno da je počast nevino stradalim jasenovačkim žrtvama odalo 350 vojnika, koji su danas posjetili to stratište.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi