V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

10.05.2010. - Održan "Eko fest"
Proteklog vikenda u Kozarskoj Dubici je organizovan trodnevni "Eko fest" u okviru koga su upriličene akcije uređenja grada i koncert pjevača Ramba Amadeusa.
"Eko fest" je organizovalo, nedavno osnovano, Udruženje građana "Pokret za Kozarsku Dubicu" u saradnji sa opštinom Kozarska Dubica, Centrom za informisanje i kulturu i preduzećem Komunalac.
Akcijom prikupljanja reciklažnog otpada, koju su u petak proveli učenici Mješovite srednje škole "Nikola Tesla" i učenici osnovnih škola sa područja opštine, počelo je obilježavanje "Eko fest-a".
Nakon čišćenja grada od ove vrste otpada, prikupljene sirovine odložene su ispred škola odakle su ih radnici komunalnog preduzeća transportovali na reciklažna ostrva. Ovoj akciji pridružili su se i mališani Dječijeg vrtića "Pčelica". U Subotu je organizovano uređenje obale rijeke Une, a ovoj akciji se pored građana, udruženja, članova Pokreta, mladih opštinske organizacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata, pridružio i načelnik opštine Nino Jauz sa saradnicima. Kao završnica manifestacije organizovan je koncert pjevača Ramba Amadeusa, a prethodno su nastupili DJ Srđan i domaća grupa "Tref pik i razbojnik". Koncert je upriličen na Sportskom centru, a sav prihod od prodaje ulaznica za koncert biće doniran Dječijem vrtiću "Pčelica" i dvjema osnovnim školama.
Prema riječima Dragana Jaćimovića direktora Centra za informisanje i kulturu uloženo je dosta truda da sve akcije budu sprovedene na pravi način. "Cilj nam je da podignemo svijest građana da čuvaju okolinu i da grad održavamo čistim i urednim. Svi smo podržali akcije i mislim da je ovo dobar primjer svim građanima. Što se tiče koncerta to je bila želja građana da vide Ramba Amadeusa jer uvijek nastojimo da obratimo pažnju na to koga bi građani željeli čuti i vidjeti u gradu", rekao je Jaćimović i dodao da će ovakvih akcija biti i ubuduće.
Jovo Biga predsjednik udruženja je istakao da su sve akcije uspješno sprovedene, te da je kao inicijator manifestacije zadovoljan svime.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi