V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.05.2010. - Abrahamov karavan sa umjetničkim projektom "Anđeo kultura" boravio u Kozarskoj Dubici
Abrahamov karavan sa umjetničkim projektom "Anđeo kultura" boravio je u dvodnevnoj posjeti u Kozarskoj Dubici.
Cilj ovog projekta je da se ojača međusobna tolerancija i sporazumjevanje kod ljudi različitih generacija, kultura i vjera, te povežu ovogodišnji evropski gradovi kulture.
Prema riječima Ćime Zdenac predsjednika Udruženja građana „Putevi mira“ koje je suorganizator ove manifestacije u Kozarskoj Dubici, prilikom prvog dana boravka, učesnike je pozdravio Nino Jauz načelnik opštine, nako nčega je “Putujući točak” koji simbolizuje zajedništvo Jevreja, Hrišćana i Muslima postavljen na trg ispred zgrade opštine, a pritom ostavljen pješčani otisak u obliku andjela. „Učesnici su se potom, kotrljajući točak, odnosno simbol „Anđela kultura“ uputili prema Gradskoj džamiji, crkvi Svetih apostola Petra i Pavla i do mjesta gdje je nekada bila katolička crkva“, istakla je Zdenac i dodala da je za učesnike u večernjim časovima priređen rok koncert. Prema njenim riječima sutradan, odnosno juče je izvršeno postavljanje stalnog simbola „Anđeo kultura“ ispred Sportske Dvorane.
Nino Jauz načelnik opštine je ovom prilikom istakao da Kozarska Dubica ima brojne kulturne manifestacije, te da se sa ponosom može reći da je uvrštavanje ove opštine u akcije glavnih gradova kulture u 2010. godini, Kozarska Dubica otvoren grad sa tolerancijom i ljudima koji žele zajedno da grade i rade u pravcu razvoja grada.
„Sigurno je da smo se mi ovim pokazali kao dobri domaćini i u budućnosti ćemo se pokazati kao sredina otvorena za sve koji žele da nas posjete. Samim tim otvaramo mogućnosti za ulaganje i investiranje, jer grad koji je otvoren i nema barijera je povoljan za privredni razvoj. Želja je izvršne vlasti da Kozarska Dubica ide putem razvoja i napretka“, rekao je Jauz.
Organizator i pokrovitelj ove manifestacije je Opština Kozarska Dubica u suorganizaciji Udruženja građana „Putevi mira“.
Abrahamov karavan sa projektom „Anđeo kultura“ je krenuo 2. maja iz njemačkog grada Essena preko Mađarske do Istanbula u Turskoj, da bi ovim simbolom tolerancije i sporazumijevanja povezao ovogodišnje evropske glavne gradove kulture. Svoj put u povratku za Njemačku karavan nastavlja danas kroz Banjaluku.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi