V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.06.2010. - Prigodnim programom u Knežici obilježen Vidovdan
Sinoć je u Knežici u sklopu manifestacije „Vidovdanski dani Knešpolja“ povodom Vidovdana upriličen prigodan vjerski i kulturno-umjetnički program.
U crkvi Pokrova presvete Bogorodice u sasluženju više sveštenika služen je Moleban za Kosovo i Metohiju, a u kulturno-umjetničkom programu učestvovalo je oko 200 članova kulturno-umjetničkih društava iz regiona.
Jeromonaha Ilarion Đurice, starješine manastira u Zemunu koji se nakon molebana obratio prisutnima je podsjetio da je Vidovdan za Srbe najvažniji datum u njihovoj istoriji. Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica je ovom prilikom istakao da je manifestacija “Vidovdanski dani Knešpolja” upravo posvećena Vidovdanu kao najvažnijem istoriskom datumu srpske istorije.
“Ovo je već tradicionalna manifestacija u Kozarskoj Dubici i lijepo je vidjeti da su se Dubičani okupili u ovolikom broju da prisustvuju ovoj manifestaciji. U narodnoj svijesti cijela srpska istorija je podijeljena u dva perioda, a to je do kosovske bitke i poslije kosovske bitke. U želji da njegujemo svoju istoriju i tradiciju nastojimo da iz godine u godinu ovu manifestaciju ovdje u Knežici organizujemo na što višem nivou”, istako je Jauz i dodao da se manifestacija organizuje pod pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica.
Prema riječima Dragana Bukve, člana Organizacionog odbora manifestacije ispred Kulturno-umjetničkog društva “Knešpolje” kulturno-umjetnički program u povodu Vidovdanaje protekao na visokom nivou.
“Imali smo organizovan defile oko 200 članova kulturno-umjetničkih društava iz regiona od Spomen-doma do crkve Pokrova Presvete Bogorodice koji su zajedno sa građanima prisustvovali Molebanu za Kosovo i Metohiju”, rekao je Bukva i dodao da su zadovoljni odazivom Kulturno-umjetničkih društava iz regiona.
Povodom Vidovdana veče prije nastupa kulturno-umjetničkih društava upriličena je Duhovna tribina u prostorijama Kulturno-umjetničkog društva „Knežica“ gdje su govorili Janja Todorović književnica iz Beograda, Srđan Radivojević profesor sa Akademije za umjetnost i konzervacije iz Beograda i jeromonah Ilarion Đurica starješina manastira u Zemunu. Danas su, takođe, u Knežici ispred Spomen-obilježja podignutom palim borcima služen parastos svim poginulim borcima, a vijence su položili Nino Jauz načelnik opštine, Stojan Banjac predsjednik SO i Dragan Mataruga načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, predstavnici Opštinske boračke organizacije i članovi Opštinskog odbora SNSD-a.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi