V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.07.2010. - Delegacija opštine Kozarska Dubica boravila u dvodnevnoj posjeti bratskoj opštini Bela Palanka
Delegacija opštine Kozarska Dubica boravila je u dvodnevnoj posjeti bratskoj opštini Bela Palanka u Srbiji gdje je potpisan sporazum o saradnji između ove dvije opštine, grčke opštine Melisia i bugarska opština Etropole.
Prema riječima Stojana Banjca predsjednika SO Kozarska Dubica osnovna vrijednost ovog sporazuma je što on omogućava opštini Kozarska Dubica i opštini Bela Palanka lakše pristupe Evropskim razvojnim fondovima. ”Sporazum je potpisan na inicijativu grčke opštine Melisia, koja je takođe bratska opština Kozarske Dubice, i opštine Kozarska Dubica. Osim toga, inicijativa se rodila iz težnje za učvršćivanjem prijateljskih odnosa, saradnje, uzajamnog uvažavanja i povjerenja, te s ciljem promocije kulturno-istorijskog nasleđa, turizma i prirodnih vrijednosti ovih opština”, rekao je Banjac. On je podsjetio da je povod posjete opštini Bela Palanka, takođe, bio obilježavanje Dana opštine prilikom čega su imali priliku da se sastanu i sa patrijarhom srpskim Irinejom. “Njegovoj svetosti patrijarhu Irineju smo uručili poklon, sliku manastira Moštanica, te knjige o Đakonu Avakumu i o Donjoj Gradini autora Sime Brdara”, rekao je Banjac i dodao da je delegacija izrazila želju da patrijarh posjeti Donju Gradinu i manastir Moštanica. On je podsjetio da su opštine Kozarska Dubica i Bela Palanka u bratskim odnosima od 1968. godine, kada je zemljotres u Banjoj Luci ostavio posljedice i na opštinu Kozarska Dubica. “Nakon toga je Republika Srbija poklonila Kozarskoj Dubici školu koja danas nosi naziv “Sveti Sava”. Tadašnji ministra prosvjete u Vladi Srbije bio je Danilo Ž. Marković rodom iz Bele Palanke i koji je zajedno sa tadašnjim rukovodstvom u kome sam bio i ja kao omladinac inicirao bratimljenje ovih opština. Mi i danas imamo dobre odnose i prilikom posjete smo razgovarali o uzajamnoj posjeti djece iz osnovnih škola”, istakao je Banjac. U sastavu delegacije opštine Kozarsak Dubica koja je posjetila bratsku opštinu Bela Palanka nalazili su se Stojana Banjca predsjednika SO Kozarska Dubica, Rajko Marčeta zamjenik načelnika opštine, Miloš Zlojutro sekretar SO, Ljuban Krnjajić načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, te članovi Etno grupe “Moštanica” koji su ovom priliko nastupili zajedno sa Biljanom Krstić.
Proslavi Dana opštine Bela Palanka prisustvovali su, takođe, visoki zvaničnici Srbije, bugarski konzul i poznata imena iz sporta i kulture.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi