V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.09.2010. - Obilježeni "Septembarski dani odbrane"
Služenjem parastosa i polaganjem cvijeća na spomen obilježja stradalim civilima i vojnicima danas i juče je u Kozarskoj Dubici obilježena 15. godišnjica odbrane opštine od hrvatske agresije. Parastosu za poginule civile i vojnike, koji je juče služen u spomen hramu Svete Petke, prisustvovali su brojni članovi porodica i prijatelji stradalih, delegacije opštine Kozarska Dubica, opštinske Boračke organizacije i SUBNOR-a, kao i pripadnici policije i više političkih partija. Nakon parastosa, prisutni su zapalili svijeće i položili cvijeće kod spomen-krsta podignutom u čast vojnika i civila koji su poginuli u odbrani Kozarske Dubice. "Ovo je dan koji se ne smije zaboraviti, dan kada je na obalama Une i Save odbranjena Kozarska Dubica, udaren temelj Republike Srpske, ali nažalost uz velika stradanja i žrtve koje ne smijemo zaboraviti", rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz.
Predsjednik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica Dušan Drljić istakao je da je borba za odbranu zapadnokrajiških opština u septembru 1995. godine bila presudna za stvaranje Srpske.
Obilježavanje "Septembarskih dana odbrane", kako je utvrđeno programom Organizacionog odbora opštine Kozarska Dubica, nastavljeno je danas u Donjoj Gradini polaganjem cvijeća na spomen-obilježje Zoranu Buliću, pripadniku policije koji je, kao i desetine drugih Dubičana, izgubio život u odbrani Kozarske Dubice. Cvijeće su položili i svijeće zapalili članovi porodice, rodbina, prijatelji, ratni drugovi, delegacija Opštine Kozarska Dubica, članovi opštinske Boračke organizacije, predstavnici Policijske stanice, te Opštinske organizacije SUBNOR-a.
Pantelija Ćurguz predsjednik Boračke organizacije RS koji je prisustvovao pomenu u Donjoj Gradini je istakao da će Septembarski dani 95.-te u našoj istoriji ostaće zabilježeni kao dani junaštva. On je podsjetio da je u Donjoj Gradini 19. septembra 1995. godine zaustavljena regularna vojska Republike Hrvatske, kao i dan prije duž cijele linije odbrane gdje su borci Vojske Republike Srpske, odnosno Dubičani, branili su i odbranili svoj grad, te učvrstili temelje RS.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi