V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.02.2011. - Ministar Milovanović posjetio “Mlijekoprodukt”
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Miroslav Milovanović, posjetio je danas proizvodno preduzeće koje se bavi otkupom i preradom mlijeka i mliječnih proizvoda “Mlijekoprodukt” u Kozarskoj Dubici.
Ovom prilikom ministar je obišao pogone mljekare i razgovarao sa rukovodstvom “Mlijekoprodukta” i rukovodstvo opštine o poslovanju ovog preduzeća i aktuelnim problemima u oblasti proizvodnje i prerade mlijeka.
Ministar Milovanović je najavio da će resorno ministarstvo i ove godine u pravilniku za podsticaje subvencionisati ekstra klasu i sve četiri klase mlijeka, i na taj način dati podršku proizvođačima i mljekarskoj industriji Republike Srpske.
"Razgovarali smo o svim problemima, dobrim i lošim stvarima, a ono što je za mene bilo zanimljivo je to da se iz godine u godinu broj kooperanata smanjuje ali isto tako se povećava količina prodatog mlijeka, što znači da se poljoprivredni proizvođači polako ali sigurno ukrupnjavaju što je u principu u interesu "Mlijekoprodukta", ali i nas da imamo što veće i jače poljoprivredne proizvođače", rekao je Milovanović.
On je naglasio da je u poslednje vrijeme Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede intenzivno bilo u konaktu sa poljoprivrednim proizvođačima u kontekstu izrade Pravilnika o podsticajima za 2011. godinu.
Milovanović je istakao da su na tim sastancima poljoprivredni proizvođači istakli da je "Mlijekoprodukt" jedno od najboljih preduzeća sa kojim oni sarađuju.
Nebojša Ristić direktor Sektora za korporativne poslove u grupaciji “Danube Foods” konstatovao je da je u proteklom periodu saradnja između „Mlijekoprodukta“ i resornog ministarstva bila na obostrano zadovoljstvo izuzetno dobra i izrazio očekivanje da će takva saradnja biti nastavljena i u budućnosti.
"Bitno je da ta saradnja rezultira u dobrobiti poljoprivrednih proizvođača, odnosno proizvođača sirovog mlijeka. Mi smo sugerisali da se postojeći pravilnik koji reguliše podsticaje za mlijeko zadrži na ovom nivou koji je u proteklom periodu pomogao da se održi proizvodnja sirovog mlijeka u RS", rekao je Ristić.
On je naglasio da je na taj način preduzeće uspjelo da očuva proizvodnju na onom nivou koji "Mlijekoprodukt" čini liderom u RS.
Ristić je precizirao da preduzeće trenutno vrši otkup mlijeka od oko 3,5 do 4 hiljade poljoprivednih proizvođača, po cijeni koja je, kako je rekao, na niovu okruženja, čak i Evropske unije, te iznosi oko 60 feninga po litri sirovog mlijeka, bez subvencioniranog dijela, a za ekstra klasu oko 80 feninga.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi