V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.05.2011.- Kozarska Dubica značajan turistički i trgovinski potencijal
U Kozarskoj Dubici na trgu ispred zgrade opštine danas je upriličena druga po redu turističko-privredna manifestacija „Gastro dan 2011“ kojoj su prisustvovali ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Gorana Zlatković i Tihomir Ljubojević direktor Turističke organizacije Republike Srpske.
Riječ je o manifestaciji koju organizuje Opštinska turistička organizacija, a na kojoj je 13 ugostitelja sa područja opštine izložilo svoje proizvode. Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Gorana Zlatković procijenila je da opština Kozarska Dubica raspolaže značajnim turističkim i trgovinskim potencijalima, koji će u narednom perodu dodatno podržavati resorno ministratstvo Vlade RS. "Želim naglasiti da nosim određene impresije kada je u pitanju Kozarska Dubica. To je vrlo interesantna lokalna zajednica prije svega po samom svom položaju jer se nalaza uz rijeku Unu, koja je zaista krasi i koja je sama po sebi turistički potencijal, te smatram da opština taj potencijal treba da korista i da to već čina kroz određene projekte", izjavila je Zlatkovićeva. Ona je potvrdila da je na sastanku sa načelnikom opštine Kozarska Dubica razgovarala o ukupnom privrednom ambijentu, o realizovanim projektima i projektima koji su planirani, te o turističkim i trgovinskim potencijalima ovog područja. "Vlada RS i resorno ministrastvo je podržalo određene projekte u ovoj lokalnoj zajednici, ali obzirom na njene potencijale i planove, mislim da ćemo i u budućem periodu voditi računa o ovoj opštini", istakla je Zlatković. Ona je u Kozarskoj Dubici svečano otvorila turističko-privredna manifestaciju "Gastro dan 2011", na kojoj je prisustvovao veliki broj zainteresovanih građana. "Ministarstvo trgovine i turizma podržava ovakav vid manifestacija, jer one mnogo znače za lokalne zajednice i to je prilika da građani na neki način pokažu svoje umjeće na svojim vlastitim proizvodima i zaista ih u tome treba podržati", rekla je Zlatković. Ona je dodala da su manifestacije tog tipa prilika za očuvanje autentičnih običaja i tradicija naših prostora. Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz potvrdio je da Kozarska Dubica ima nekoliko projekata koji su usmjereni na razvoj turizma, te da je i razvojna strategija ove opštine jednim dobrim dijelom fokusirana na razvoj te oblasti. "Danas smo dogovorila da opština Kozarska Dubica aplicira za neke projekte koji će biti finansirani od strane Ministarstva trgovine i turizma, ali i od strane nekih drugih finansijskih fondova", rekao je Jauz. On je precizirao da se u toj opštini trenutno realizuju važni turistički projekti među kojima je izdvojio projekat izgradnje etno sela u Knežici, koji je u završnoj fazi realizacije i po svom karakteru autentičan projekat za cijelo Potkozarje, te projekat "Rijeka Una - jedinstveni resurs održivog razvoja" koji se u partnerstvu sa susjednim opštinama iz RS i Hrvatske finansira iz IPA fonda Evropske komisije. Jauz je značajnim istakao i projekat proširenje kapaciteta Banje "Mlječanica" koji se realizuje uz podršku Ministrastva zdravlja i socijalne zaštite RS, kako bi ona bila jedan od nosilaca banjskog turizma u RS. Svim učesnicima manifestacije Nada Grgača direktorica Opštinske turističke organizacije uručila je zahvalnice.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi