V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

13.07.2011. - SAOPŠTENJE/ NAJAVA: Potpisivanje sporazuma o implementaciji projekta prekogranične saradnje „Una - Jedinstveni resurs održivog razvoja”
U četvrtak, 14. 07. 2011. godine, u opštini Kozarska Dubica potpisaće se sporazum o saradnji na implementaciji projekta prekogranične saradnje „Una - Jedinstveni resurs održivog razvoja“. Ovom prilikom sporazumom će se utvrditi i Savjetodavni odbor koji će ubuduće pratiti i savjetovati projektni tim tokom realizacije projekta.
Partneri u ovom projektu su zemlje Bosna i Hercegovina i Hrvatska. Nosilac projekta je opština Kozarska Dubica sa partnerima opštinom Kostajnica i turističkom organizacijom opštine, dok je na hrvatskoj strani nosilac projekta grad Hrvatska Kostajnica, a partneri opština Hrvatska Dubica i turistička organizacija Hrvatske Kostajnice.
Ovaj projekat ima za cilj da poboljša konkurentnost lokalne turističke privrede kroz stvaranje zajedničke BiH - Hrvatske turističke ponude u donjem toku rijeke Une kroz valorizaciju prirodne baštine, i to zajednički na principima odrzivog razvoja. Ukupna vrijednost projekta je 226.749 eura.
Iznos sredstava Evropske unije namijenjen za Bosnu i Hercegovinu je 100.160 eura, odnosno oko 84 %, a opštine učestvuju sa 15,24 %. Sredstva Evropske unije za Hrvatsku su u iznosu od 92,129 eura, odnosno 84,85 % , a učešće hrvatskih opština je 15,15 %.
Projekat je započeo 08.03.2011. godine a planirano je da traje je 12 mjeseci.
Implementacijom projekta izgradiće se 3 lože za ribolovce, uz prilagođavanje doma u Hrvatskoj Kostajnici, očistiti obale rijeke Une, prilazni putevi i takmičarske staze, izgraditi pješački most na rijeci Strigova, obezbjediti obuka i certifikacija za 12 seoskih domaćinstava koja će biti opremljena za smještaj turista, obučiti i zaposliti 8 turističkih vodiča i 4 ribočuvara. Predviđeno je da sve aktivnosti budu propraćene niz promotivnih aktivnosti kojima će se podići svijest o odgovornom turizmu i održivom razvoju.
Potpisivanju sporazuma će prisustvovati Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica, Marko Čolić načelnik opštine Kostajnica, Tomislav Paunović gradonačelnik grada Hrvatska Kostajnica, Matija Mikulić načelnik opštine Hrvatska Dubica, Nada Grgača direktorica Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica, Branka Trivanović direktorica Turističke organizacije opštine Kostajnica i Mirjana Lahovski Žličarić direktorica Turističke zajednice grada Hrvatska Kostajnica.
Potpisivanje sporazuma će se obaviti u konferencijskoj Sali hotela „Zepter” u Kozarskoj Dubici sa početkom u 10:00 časova.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi