V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.10.2011. - Obilježena stogodišnjica Osnovne škole "Majka Knežopoljka"
Danas je obilježena stogodišnjica Osnovne škole "Majka Knežopoljka" u Knežici kod Kozarske Dubice. Obilježavanju jubileja škole u Knežici osim predstavnika školskih ustanova, opštine Kozarska Dubica prisustvovao je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović i direktor pedagoškog zavoda RS Mirko Banjac. Kasipović je ovom prilikom najavio reformu obrazovnog sistema u Srpskoj, koja će, prije svega, obuhvatiti osnovno obrazovanje.
"Neophodno je da, upravo na temelju tradicije od 100 godina u ovoj i nekim drugim školama u RS, odlučno krenemo u veliku reformu obrazovanja, prije svega u osnovnoj školi, s ciljem podizanja kvaliteta", rekao je Kasipović.
On je istakao da je u periodu od 2006. do 2010. godine u obrazovanje, izgradnju, obnovu i modernizaciju škola Vlada Republike Srpske uložila 90 miliona KM. "Mislim da ono što je Vlada RS uradila u periodu od 2006 do 2010. godine, za vijeme mandata premijera Milorada Dodika, i ono što Vlada čini sada, obavezuje da radimo još više i bolje. Vrijeme je da obrazovanje svojoj republici, svojim najmlađim stanovnicima uzvrati kvalitetom", naglasio je Kasipović.
On je rekao da su u obrazovanju RS neophodne reforme kojim će se popraviti školstvo i dodao da mu je velika čast da to kaže prisustvujući obilježavanju stogodišnjice postojanja Osnovne škole "Majka Knežopoljka" u Knežici. "Ogroman je značaj jubileja škole u Knežici, i ovdje i bilo gdje u svijetu, a pogotovo ovdje u Potkozarju, Knežici, obzirom na sve što su ovi ljudi i u prošlom i u ovom vijeku prolazili", rekao je Kasipović i dodao da je 100 godina škole jubilej koji respektuju i Ministarstvo prosvjete i kulture i Vlada RS.
Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica rekao je da je jubilej škole u Knežici veoma značajan za ovu opštinu, čije stanovništvo je u prošlosti mnogo puta stradalo. "Uvijek se moramo sjetiti Drugog svjetkog rata, kada je veliki broj stanovnika stradao, a pogotovo ovdje u Knešpolju, gdje je osnovna škola stanovništvu bila od velike važnosti", pojasnio je Jauz.
On je istakao da jubilej škole "Majka Knežopoljka" u Knežici i lično emotivno doživljava, jer je u njoj završio osnovnu školu, te precizirao da ta obrazovna institucija obuhvata tri škole - u Knežici, Međuvođu i Čitluku, te "pokriva" 12 sela. "Nažalost, svake godine sve manji broj učenika upisuje osnovnu školu ovdje u Knežici, pa moramo da vidimo na koji način sistem obrazovanja može da bude kvalitetniji i dodatno raditi na uređenju i opremanju školskih objekata", rekao je Jauz. On je naglasio da opština čini dosta toga da pomogne osnovnim školama, ali da je najveći dio obaveza preuzelo resorno ministrastvo Vlade RS. Stogodišnjica škole u Knežici obilježena je prigodnim kulturno-umjetničkim programom, koji su izveli učenici, a direktor škole "Majka Knežopoljka" Božana Vukić potvrdila je da je manifestacija zamišljena kao druženje svih bivših i sadašnjih polaznika i nastavnika te škole.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi