V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.10.2011. - Premijer pustio u saobraćaj 15 kilometara dugu dionicu puta
Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić pustio je danas u saobraćaj 15 kilometara dugu dionicu puta Božići-Sjeverovci u Kozarskoj Dubici, čija je izgradnja u iznosu od 1,2 miliona KM u potpunosti finansirana iz budžeta opštine Kozarska Dubica.
„Izgradnja ovog puta je izuzetno dobra odluka načelnika opštine Kozarska Dubica i njegovih saradnika jer će rekonstrukcija puta ovom kraju otvoriti nove mogućnosti i perspektive, naročito ako se uzme u obzir da je ovo voćarski kraj i veoma je bitno da poljoprivrednici imaju dobru putnu komunikaciju i da se put održava i u narodnom periodu“, rakao je Džombić i istakao važnost spajanja tog putnog pravca sa teritorijom opštine Gradiška.
Đombić je čestitao rukovostvu opštine na dobro izabranom projektu i potrdio da će Vlada RS i dalje, kao i u prethodnom periodu, učestvovati u realizaciji infrastrukturnih projekata na području opštine Kozarska Dubica.
Premijer RS prethodno je razgovarao sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Ninom Jauzom i njegovim saradnicima o najvažnijim projektima vezanim za razvoj ove opštine, te istakao da se kroz prioritete projekata koji su kandidovni, a o kojima je upoznat tokom sastanka, jasno vidi vizija opštinskog rukovodstva.
“Dobili smo informacije o najvažnijim projektima koji su realizovani u ovoj opštini i koji su u fazi realizacije, te zahtjeve i zadatke u kojima bismo mogli učestvovati“, rakao je Džombić koji je najavio da će Vlada RS podržati nekoliko projekata od suštinske važnosti za kvalitet života stanovnika Kozarske Dubice.
On je potrdio da je najvažniji projekat izgradnja izvorišta “Komlenac“ čija je ukupna vrijednost oko 11 miliona KM i precizirao da je Vlada taj projekat kandidovala Evropskoj investicionoj banci, te da bi kreditna sredstva u iznosu od 5,5 miliona KM mogla biti obezbijeđena početkom sledeće godine.
Premijer je dodao da je upoznat sa dešavanjem u dubičkom preduzeću „Hemijska prerada kukuruza“, gdje postoji dug prema Direkciji za robne rezerve RS u iznosu od 350 000 KM.
„Razmatrano je na koji način može da se sanira ili reprogramira dug, koji predstavlja problem u tekućem poslovanju preduzeća“, potvrdio je Džombić i objasnio da opcija može da bude i obezbijeđivanje kreditne linije iz Investiciono-razvojne banke RS kako bi se izmirila nastala obaveza u cilju zadržavanja proizvodnje i broja zaposlenih.
On je dodao da je Vlada RS upoznata sa potencijalima banje “Mlječanica”, u koju bi trebalo uložiti oko četiri miliona KM da se poboljšaju smještajni kapaciteti, te najavio podršku Vlade tom projektu.
„Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je problem prekategorizacije gradničnog prelaza Donja Gradina riješeno na način da je dozvoljen robni saobraćaj, te da realizacija projekta poslovne zone „Lipova Greda“ u Kozarskoj Dubici teče planiranom dinamikom“, izjavio je Džombić.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz naglasio je da je Vlada RS kroz različite razvojne programe u opštini uložila oko 6,5 miliona maraka,
“Za malu opštine, kakva je i Kozarska Dubica, podrška Vlade je od izuzetnog značaja. Za našu opštinu je od presuden važnosti što je Vlada RS podsredstvom resornog ministarstva po raznim vidovima podsticaja u poljoprivredu opštine uložila više od pet miliona KM“, naglasio je Jauz. Premijer Srpske obišao je danas u Kozarskoj Dubici Drvno-industrijsko preduzeće „Kozara“ i fabriku poljoprivednih mašina „Mehanika“, koja su nedavno, nakon stečajnog postupka, uspješno privatizovana.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi