V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

20.10.2011.- Odobreni projekti za inkluziju u osnovnom obrazovanju
Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica usvojio Opštinski obrazovni akcioni plan i odobrio 3 projekta koji se odnose na inkluziju u osnovnom obrazovanju.
“U tri osnovne škole biće realizovan po jedan projekat koji će biti finansirani iz bužeta opštine. Za Osnovnu školu “Vuk Stefanović Karadžić” predviđeno je da se dopuni i proširi fond knjiga u školskoj biblioteci. U Osnovnoj školi “Sveti Sava” da se poboljšaju uslovi boravka učenika u produženom boravku, a u Osnovnoj školi “Majka Knežopoljka” organizovanje i opremanje posebne prostorije u kojoj će učenici boraviti, pod nazivom “Čarobni kutak””, rečeno je u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti i dodato da su budžetom opštine za 2011. godinu predviđena sredstav za inkluziju u osnovnom obrazovanju u iznosu od 5000 KM.
“Dio ovih sredstava utrošen je za obuku nastavnog kadra u osnovnim školama koja je održana 21. i 22. juna iz oblasti defektologije, psihologije i pedagogije rada sa djecom sa posebnim potrebama. Ostatak sredstava, opštinska koordinaciona grupa, odlučila je da usmjeri na realizaciju pomenutih projekata“, rečeno je u ovom Odjeljenju.
U 2012. godini u budžetu opštine takođe se planiraju sredstva za inkluziju u osnovnom obrazovanju, a raspodjelu istih će, na osnovu školskih razvojnih planova i projekata koje škole dostave načelniku opštine, predložiti opštinska koordinaciona grupa.
Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Odjeljenje za obrazovanje Misije OEBS-a za BIH i Opština Kozarska Dubica su pokrenuli zajedničku inicijativu Inkluzivne škole. Opština Kozarska Dubica je jedna od 40 opština u B i H u kojoj se provodi implementacija Indeksa inkluzivnosti, a do sada je preduzet niz aktivnosti po pitanju implementacije.
Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi