V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.11.2011. - Održana 30. sjednica SO
Na 30. sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojen je Nacrt Budžeta opštine Kozarska Dubica za 2012. godinu.
U obrazloženju Nacrta, Nino Jauz načelnik opštine rekao je da je budžeta za sledeću godinu planiran u iznosu od 11.384.673 KM, te da ima investicioni i socijalni karakter.
“Za kapitalne investicije planirano je 34, a za razne vidove socijalne zaštite 12,7 odsto budžetskih sredstava”, pojasnio je Jauz.
Odbornici su, takođe, razmatrali Izvještaj o negativanoj ocjeni nezavisne revizorske kuće o finansijskim izvještajima za 2010. godinu Javne zdravstvene ustanove Apoteka “Sveti Luka“, kao i Izvještaj v.d. direktora o radu ove ustanove u periodu od 1. juna do 30. septembra tekuće godine.
Goran Mirić v.d. direktor ove ustanove je obrazložio da su dugovanja Apoteke “Sveti Luka” dosegla 1. 065. 000 KM.
Usaglašavanjem stavova odbornika SNSD-a i SDS-a odlučeno je da se izlazak iz finansijskih problema traži kroz javno – privatno partnerstvo, te da će uslijediti raspisivanje javnog poziva i traženje partnera koji će preuzeti poslovanje i dugove Apoteke, bez prodavanja imovine. Osim toga, uz zadržavanje postojećeg broja radnika i prodajnih objekata, tražiće se i odgovornost za nepravilnosti učinjene u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a odbornici su Apoteci odobrili i podizanje robnog kredita.
Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragan Mataruga je na sjednici obrazložio Elaborat o ekonomskoj opravdanosti izdvajanja Šumskog privrednog područja „Kozaračko“ iz Šumskog gazdinstva „Prijedor“ u samostalno Šumsko gazdinstvo "Kozara" sa sjedištem u Kozarskoj Dubici.
“Želja nam je bila da napravimo dokument koji će biti čitljiv, neopterećen preobimnim materijalom, a ipak sadržavati osnovne argumente za donošenje jedne ovako važne odluke” , rekao Mataruga koji je i član radne grupe koja je izradila ovaj dokument i dodao da će Elaborat i zaključke koje su odbornici usvojili načelnik opštine prezentovati Vladi Republike Srpske na tematskoj sjednici koja je zakazana za srijedu u Rogatici.
Na sjednici je usvojen i Akcioni plan prevencije maloljetničkog prestupništva i primjene alternativnih mjera u opštini Kozarska Dubica za period 2012./2013. godina, nastao u okviru projekta „Zaštita djece izložene riziku i djece u kontaktu sa zakonom u BiH“. Takođe, usvojena je i odluka o dopuni odluke o stipendiranju studenata kojom se omogućuje da stipendije iz budžeta opštine mogu primati i studenti iz socijalno-ugroženih porodica koje predloži Centar za socijalni rad. Izmjenama je predviđeno da pravo na stipendiju ostvaruju i učenici koji su sva četiri razreda srednje škole završili sa prosjekom ocjena 5, 0 (vukovci) pri upisu na prvu godinu fakulteta.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi