V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.11.2011.-Raspisan javni konkurs za dodjelu 130 stipendija u školskoj 2011/2012. godini
Opština Kopzarskla Dubica danas je raspisala javni konkurs za dodjelu 130 stipendija redovnim studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu u školskoj 2011/2012. godini.
“Posebne kategorije studenata, koje će stipendiju ostvariti bez obzira na prosjek ocjena, a ukoliko ispunjavaju opšte uslove, su studenti iz kategorije porodica poginulih boraca i RVI od prve do četvrte kategorije, studenti sa posebnim potrebama, odnosno invalidna lica, studenti koji su bili smješteni u domove za nezbrinutu djecu ili u hraniteljske porodice do punoljetstva, studenti iz kategorija porodica sa četvoro i više djece, studenati iz socijalno ugroženih porodica koje predloži Centar za socijalni rad i studenti sa područja naše opštine koji su srednju školu završili sa prosjekom ocjena 5,00“, pojasnio je Dragan Mataruga načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i podsjetio da su odbornici SO na protekloj sjednici usvojili odluku o dopuni odluke o stipendiranju studenata kojom se omogućuje da stipendije iz budžeta opštine mogu primati i studenti iz socijalno-ugroženih porodica koje predloži Centar za socijalni rad. On je dodao da je dopuna odluke, takođe, i pravo da stipendiju ostvaruju i vukovci, bez rangiranja, pri upisu na prvu godinu fakulteta. Prema njegovim riječima studenti ostalih kategorija moraju ispunjavati opšte i posebne uslove za dodjelu stipendija. “Kao deficitarni fakulteti, odnosno smjerovi na tim fakultetima su Prirodno-matematički fakultet, i to, matematika, informatika i fizika, na Filološkom fakultetu smjer za italijanski jezik, Veterinarski fakultet, Medicinski fakultet - Opšti smjer, na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu smjerovi Građevina i Geodezija, Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Logopedski smjer i Specijalna edukacija i rehabilitacija osoba sa teškoćama u mentalnom razvoju“, rekao je Mataruga. Rok za podnošenje prijava je 14.12.2011. godine. Prijave se podnose Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti Opštine Kozarska Dubica putem prijemne kancelarije ili poštom na adresu -Opština Kozarska Dubica, Svetosavska br. 5 s naznakom - Prijava na Konkurs za dodjelu stipendija.
Obrazac prijave za Javni konkurs, kao i obrazac izjave da student ne prima stipendiju od drugih stipenditora biće dostupni na internet stranici i u šalter sali Opštine Kozarska Dubica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi