V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.03.2012. - Održana 33. sjednica Skupštine opštine
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su juče na 33. redovnoj sjednici Odluku o uslovima za posredovanje u traženju potencijalnih investitora radi ulaganja u Poslovnu zonu “Lipova Greda”.
Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica naglasio je da je dovođenje investitora u Poslovnu zonu “Lipova Greda” prioritet s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, te da se ovom Odlukom uređuju uslovi za zaključivanje ugovora o posredovanju u prodaji građevinskog zemljišta u ovoj poslovnoj zoni.
“Nakon što je Poslovna zona “Lipova Greda” ocjenjena kao najperspektivnija u BiH mi smo započeli jednu promotivnu kampanju kako bismo upoznali potencijalne investitore s povoljnim uslovima koji su obezbijeđeni tokom implementacije samog projekta formiranja poslovne zone, a i sa samom lokacijom koja se nalazi samo 19 km udaljenosti od autoputa Zagreb-Beograd i povezuje opštinu sa svim Evropskim strateškim putnim koridorima i većim centrima u regiji i dalje u Evropi. Na osnovu ove odluke biće objavljen javni poziv upućen svim fizičkim i pravnim licima u zemlji i inostranstvu za posredovanje u traženju i dovođenju potencijalnog investitora kao kupca građevinskog zemljišta radi ulaganja u Poslovnu zonu”, precizirao je Jauz.
On je rekao da je Ugovorom o posredovanju određeno da opština isplati naknadu utvrđenu ovom odlukom svakom posredniku koji nađe i dovede u vezu sa opštinom investitora koji će sa opštinom zaključiti ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni.
“Posrednik čijim je posredovanjem zaključen ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni ima pravo na naknadu za posredovanje u visini od 20 odsto od kupoprodajne cijene, a naknada će se isplatiti iz sredstava Budžeta opštine u roku od 15 dana po uplati kupoprodajne cijene od strane kupca”, rekao je Jauz.
On je naglasio da pregovore sa potencijalnim investitorima radi ulaganja u Poslovnu zonu vodi Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti shodno važećem zakonu o građevinskom zemljištu i Odluci o uslovima ulaska investitora u poslovnu zonu.
Jauz je podsjetio da je Poslovna zona Lipova Greda prezentovana u inostranstvu na investicionim konferencijama do sada u Rimu i Trevizu, a na poziv organizatora konferencija, te da postoji zainteresovanost potencijalnih investitora koji bi do kraja godine mogli investirati u Kozarsku Dubicu.
“Ovo je jedan od najvećih prokjekata, ali i sto tako i dugoročni projekat, koji je započet u ovoj opštini unazad više decenija, a koji za cilj ima otvaranje novih radnih mjesta i dovođenje investitora iz inostranstva”, rekao je Jauz.
Na jučerašnjoj sjednici usvojena je Informacija o radu Pravobranilaštva RS, sjedište zamjenika Prijedor za 2011. godinu koju je na sjednici obrazložio Zoran Basrak, zamjenik pravobranioca RS.
Usvojena je i Odluka o raspodjeli sredstava predviđenih za proširene vidove socijalne zaštite. Ovom odlukom utvrđuje se način raspodjele sredstava predviđenih budžetom opštine za finansiranje proširenih vidova socijalane zaštite u 2012. godini u ukupnom iznosu od 45 500 KM.
Ova sredstva su u najvećem iznosu, 19 500 KM, namjenjena za pomoć licima koja se nađu u stanju socijalne potrebe zbog elementarnih nepogoda, dugotrajne i teške bolesti i smrti hranitelja porodice, a ostali dio sredstava za troškove prevoza đaka, nabavku udžbenika, za subvencije komunalnih usluga, kupovinu lijekova i druge potrebe socijalno ugroženih lica.
Na ovoj sjednici usvojeno je, takođe, više odluka iz oblasti rada Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi