V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.03.2012. - "Lipova Greda" prezentovana u Vićenci
Na jučerašnjoj konferenciji “Srbija i Republika Srpska – mjesto gdje internacionalizacija malo košta a puno obećava”, održanoj u Vićenci u Italiji, u organizaciji udruženja industrijalaca Vićence (Confindustria Vicenza), prezentovane su mogućnosti investiranja u poslovnu zonu “Lipova Greda” u Kozarskoj Dubici, potvrdio je Nino Jauz načelnik ove opštine.
Opština Kozarska Dubica je pozvana da prezentuje mogućnosti investiranja u poslovnu zonu "Lipova Greda", koja je ocjenjena kao najinteresantnija poslovna zona u BiH i zbog toga što već ima realizovanu italijansku investiciju na području opštine. Zainteresovanim italijanskim privrednicima obratili su se Nicola Palazzini, predstavnik firme IBC (International Bridge consulting) s kojom opština Kozarska Dubica ima potpisan ugovor o saradnji u cilju promocije poslovne zone i Graciela Franconi, predstavnica firme "Franconi Filati", koja je učesnike konferencije upoznali sa pozitivnim iskustvima investiranja u Kozarsku Dubicu.
Jauz je naglasio da je ovom prilikom najavljena i načelno dogovorena prva posjeta zainteresovanih italijanskih investitora poslovnoj zoni “Lipova Greda”, čime bi se već iduće nedelje mogao očekivati dolazak 7 zainteresovanih italijanskih privrednika.
Prema njegovim riječima na konferenciji je bilo prisutno više od 50 italijanskih privrednika, te predstavnici regije Veneto, bankarskog sektora i drugi.
“Nakon održane prezentacije organizovani su bilateralni sastanci sa svim zainteresovanim italijanskim privrednicima, na kojima su se mogli detaljnije informisati o svim prednostima koje opština Kozarska Dubica pruža potencijalnim investitorima”, rekao je Jauz.
On je podsjetio da je opština počela sa promocijom Poslovne zone, te da su u toku ozbiljni pregovori za dolazak stranih investitora i otvaranje novih radnih mjesta.
“Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine vodi pregovore sa potencijalnim investitorima radi ulaganja u Poslovnu zonu shodno važećem zakonu o građevinskom zemljištu i Odluci o uslovima ulaska investitora u poslovnu zonu. Mi smo započeli jednu promotivnu kampanju kako bismo upoznali potencijalne investitore s povoljninm uslovima koji su obezbijeđeni tokom implementacije samog projekta formiranja poslovne zone. Osim, toga cilj nam je da investitorima predstavimo i samu lokaciju na kojoj se nalazi Poslovna zona, a koja se nalazi samo 19 km udaljenosti od autoputa Zagreb-Beograd i povezuje opštinu sa svim Evropskim strateškim putnim koridorima i većim centrima u regiji i dalje u Evropi”, rekao je Jauz.
On je naglasio značaj otvaranja niza mogućnosti poslovne saradnje s Italijom, jer je to zemlja koju treba pratiti sa posebnim interesovanjem i sa kojom Republika Srpska i Srbija imaju konsolidovanu tradiciju trgovinskih odnosa.
„Italija je prva zemlja uvoznik i treća zemlja izvoznik, kada su u pitanju trgovinski odnosi sa Republikom Srbijom. Niska cijena rada, dobra produktivnost i najpovoljniji fiskalni sistem u Evropi, za proizvodnu industriju, čine Srbiju atraktivnom za investicije italijanske industrije, posebno za one koji razmišljaju o velikom ruskom tržištu i carinskim olakšicama koje Rusija daje Srbiji“, rekao je Jauz i dodao da su prednosti i prilike još izražanije za strane investitore koji investiraju u Republiku Srpsku.
„Naš zajednički cilj je pokretanje projekta ekonomske i trgovinske misije sa preciznim ciljevima ulaganja na ove prostore i otvaranje radnih mjesta“, rekao je Jauz.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi