V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.03.2012. - U 2012. godini u infrastrukturu biće uloženo više od 6 miliona KM
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz najavio je da će u infrastrukturne projekte na području opštine ove godine biti uloženo više od šest miliona KM.
On je precizirao da će u putnu infrastrukturu i izgradnju sistema za vodosnabdijevanje biti uloženo po tri miliona KM, dok će izgradnja kanalizacione mreže biti finansirana sa 300.000 KM.
Jauz je podsjetio da je tokom prošle godine u putnu infrastrukturu u Kozarskoj Dubici uloženo 2,6 miliona KM, a ove godine je za tu namjenu obezbijeđeno 500.000 KM više.
"Prilikom asfaltiranja prioritet će imati gusto naseljene ulice i sela sa više stanovnika", rekao je Jauz i dodao da će ove sedmice početi sanacija gradskih ulica oštećenih tokom zime, posebno na prilazima u grad iz pravca Prijedora i Gradiške. Tokom aprila i maja biće sanirana Đurđevdanska ulica, široka 4,6 metra, koja uz rijeku Unu vodi prema graničnom prelazu, a u kojoj korijenje platana ulazi u kolovoz.
"Ovo drveće zaštićeno je Zakonom o zaštiti kulturnog istorijskog naslijeđa jer datira iz doba Austrougarske i može se samo orezivati", rekao je Jauz i objasnio da će se praviti mala proširenja između platana.
On je potvrdio da će se u ovoj godini temeljnije sanirati četiri kilometra dionice puta prema Banji Mlječanici, koja je ugrožena klizištima. Za ovaj posao planirano je 180.000 KM iz Fonda za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
Načelnik Kozarske Dubice istakao je da će ovu godinu obelježiti realizacija kapitalnih projekata, među kojima je najveći i najvažniji uspostavljanje sistema za vodosnabdijevanje grada na izvorištu "Komlenac", za šta je planirano ulaganje 1,5 miliona evra iz sredstava granta Evropske unije.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi