V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.03.2012. – Održana XXXIV redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica juče su na tridesetčetvrtoj redovnoj sjednici Skupštine opštine razmatrali 14 tačaka dnevnog reda.
Prva tačka dnevnog reda bila je Izvještaj o radu načelnika opštine i opštinske Administrativne službe za 2011. godinu. Na najvažnije projekte iz prošle godine, poput infrastrukturnih investicija, Poslovne zone Lipova Greda, Izvorišta Komlenac, unapređenja rada administracije, segmente rada četiri opštinska Odjeljenja, odbornike je podsjetio načelnik Nino Jauz. Ovaj izvještaj usvojen je sa 20 glasova za, 5 protiv i 3 uzdržana.
Zatim je razmatran Nacrt stategije ruralnog razvoja opština Gradiška, Kozarska Dubica, Laktaši i Srbac za period 2012-2015. godine.
Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragan Mataruga podsjetio je da je u septembru prošle godine Skupština donijela Odluku o pristupanju opštine pripremi izrade ovog strateškog dokumenta koji je od velikog značaja za našu opštinu iz više razloga: Kozarska Dubica nema izrađenu ruralnu strategiju razvoja, ovo je prvi projekat u RS kojim se strategija usvaja za više opština, a daje im mogućnost da zajednički nastupaju prema predpristupnim fondovima Evropske unije. Nacrt strategije odbornicima je prezentovao Goran Janković iz Razvojne agencije «EDA» Banjaluka, a usvojen sa 27 glasova za i jednim protiv.
Sa detaljima Odluke o kreditnom zaduženju opštine u iznosu od dva miliona 500 hiljada maraka odbornike je upoznao načelnik Jauz. Rok otplate kredita je 10 godina, period odgode plaćanja 6 mjeseci uračunat u rok otplate, a kamatna stopa je maksimalno 7,5 odsto. Kreditna sredstva od dva miliona koristiće se za finansiranje kapitalnih investicija, a 500 hiljada za finansiranje prenesenih obaveza. «Ovim kreditom obezbjediće se nova bespovratna sredstva u iznosu od 4 miliona maraka, kojim će se nastaviti kontinuitet infrastrukturnih radova u Kozarskoj Dubici», najavio je Jauz.
Nakon kraće rasprave, odluka je usvojena sa 20 glasova za, 7 protiv i 1 uzdržanim.
U nastavku sjednice jednoglasno je usvojena i Omladinska politika za 2012. godinu, nekoliko odluka iz oblasti Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, te drugi materijali u nadležnosti Skupštine opštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi