V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.03.2012. - Obilježen Dan opštine – 27. april
Kozarska Dubica obilježila je danas Dan opštine polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja na Trgu narodnih heroja, a tim povodom dogovoreni su i projekti sa bratskim opštinama, kao i sa uspješnim privrednikom Filipom Cepterom, koji je rođen u Dubici.
Vijence su položile delegacije opštine, SUBNOR-a, opštinske Boračke organizacije i predstavnici SDP-a BiH u Kozarskoj Dubici.
"Dubica je prostor koji je najviše stradao u Drugom svjetskom ratu na teritoriji bivše Jugoslavije i tada je izgubila više od 18.000 građana, što je više od 52 odsto ukupnog prijeratnog stanovništva", podsjetio je načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz i dodao da je dužnost svih građana da njeguju sjećanje na stradale pretke.
Jauz je povodom Dana opštine upriličio prijem u svom kabinetu za delegacije bratskih opština Etropole iz Bugarske, Penteli iz Grčke, kao i za vlasnika kompanije "Cepter" Milana Jankovića, poznatijeg kao Filip Cepter, koji je rođen u Kozarskoj Dubici.
Opština Kozarska Dubica danas je sa bratskim opštinama dogovorila zajedničke projekte koji će biti upućeni prema Evropskoj komisiji i drugim međunarodnim fondovima, kako bi zajedničkim nastupom mogli da doprinesu napretku u sferi turizma i društvenog života u ove tri opštine.
Jauz je napomenuo da opština Kozarska Dubica sa Predstavništvom Republike Srpske u Izraelu dogovara saradnju koja se odnosi na povezivanja dubičkih sa izraelskim poljoprivrednim proivođačima, dodajući da Dubica ima značajan broj proizvođača mlijeka i voća, te da je saradnja i sa susjednim i opštinama u regionu bazirana na pospješivanju privrednih aktivnosti.
Opštinsko rukovodstvo je sa Filipom Cepterom, takođe, dogovorilo nove investicije na području ove lokalne zajednice.
"Kompanija Zepter koja je u vlasništvu Dubičanina Milana Jankovića je u mnogome doprinijela privrednom razvoju opštine, a pri tome mislim na otvaranje preduzeća na teritoriji opštine, izgradnju tržnog centra i modernog hotela u centru grada. Osim toga, kompanija `Cepter` kupila je DIP `Kozaru`, koja je bila u stečaju", rekao je Jauz i dodao da Janković, koji je veoma uspješan, već dugo ne živi u Kozarskoj Dubici ali da svojim radom doprinosi da opština bude promovisana u svijetu.
Povodom Dana opštine i 67 godina od oslobađanja opštine od fašizma, u Kozarskoj Dubici upriličena je i tradicionalna "Trka oslobođenja" na kojoj su učestvovala djeca predškolskog, školskog i srednjoškolskog uzrasta, te seniori.
Na svečanoj sjednici koja je održana u večernjim časovima u Domu kulture u prisustvu zvaničnika i brojnih gostiju, načelnik opštine Jauz uručio je vlasniku kompanije "Cepter" Filipu Cepteru plaketu Počasni građanin Kozarske Dubice, nakon čega je upriličen kulturno-umjetnički program.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi