V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.05.2012. - Potpisan Sporazum o saradnji i Deklaracija Mreže Omladinskih banaka
U Sarajevu je danas promovisan program Omladinske banke, kojeg je podržala Američka agencija za međunarodni razvoj, te potpisan Sporazum o saradnji i Deklaracija Mreže Omladinskih banaka sa načelnicima 27 opština u BiH, a među kojima je i opština Kozarska Dubica.
Promociju programa Omladinske banke BiH organizovala je Fondacija Mozaik u saradnji sa Komisijom za koordinaciju pitanja mladih u BiH.
U ime načelnika opštine Kozarska Dubica Nine Jauza sporazum je potpisao zamjenik načelnika Rajko Marčeta koji je ovom prilikom istakao da će u periodu od 2012. do 2014. godine, 32 Omladinske banke podržati između 600 i 800 projekata mladih, uglavnom u ruralnim sredinama, u vrijednosti 2.500.000 KM.
”Za ove projekte sredstva će obezbijediti Fondacija "Mozaik" u saradnji sa USAID-om, te 32 partnerske opštine i neformalne grupe mladih u svojim zajednicama kroz mobilizaciju lokalnih resursa”, rekao je Marčeta.
Članove odbora Omladinske banke BiH, njih 240, kao i načelnike 27 opština, pozdravio je Patrik Mun, ambasador SAD u BiH čija je država kroz Agenciju za međunarodni razvoj USAID najveći donator ovog uspješnog programa.
"Bez obzira na sve izazove sa kojima se suočavaju, mladi su mi pokazali izuzetnu informisanost, ali i brigu za budućnost svoje zemlje. Inspirisan sam aspiracijom mladih ljudi poput vas, budućih lidera ove zemlje. Vi mi dajete optimizam za budućnost BiH", rekao je Mun.
Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica je podsjetio da se projekat Omladinska banka u ovoj opštini realizuje već treću godinu za redom, te da fond Omladinske banke Kozarska Dubica za projekte neformalnih grupa mladih u 2012. godini iznosi 18 000 KM, a zajednički su ga obezbijedili Fondacija Mozaik od donatora USAID-a i Opština Kozarska Dubica. On je naglasio da Program "Omladinske banke BiH" ima za cilj da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih. “Omladinskim bankama upravljaju odbori sastavljeni od deset članova mladih ljudi, starosne dobi do 30 godina, a koji su izabrani na javnom pozivu i edukovani da vode program malih grantova koji direktno podržavaju jačanje povjerenja i saradnju mladih, te njihove projekte većinom u ruralnim sredinama”, podsjetio je Jauz.
Sporazum o saradnji je danas potpisan između Fondacije "Mozaik" i opština Bosanski Petrovac, Brod, Bugojno, Doboj-Jug, Gornji Vakuf (Uskoplje), Kakanj, Konjic, Kotor Varoš, Kozarska Dubica, Lopare, Modriča, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Novi Travnik, Pelagićevo, Petrovo, Prozor-Rama, Srbac, Šekovići, Šipovo, Tešanj, Usora, Vukosavlje, Zavidovići, Zvornik, Žepče i Živinice.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi