V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.05.2012. - Prezentovana idejna rješenja Regulacionog plana za drugi dio poslovne zone „Lipova Greda“
Studenti treće godine Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banjaluci danas su u velikoj sali Skupštine opštine prezentovali idejna rješenja za Regulacioni plan za preostalih 46 hektara zemljišta, predviđenog za izgradnju drugog dijela Poslovne zone opštine Kozarska Dubica.
“Od ove saradnje korist je obostrana, opština će besplatno dobiti kvalitetno rješenje regulacionog plana, a studenti mogućnost da njihovo idejno rješenje zaživi u praksi”, rekao je Miloš Ćibić načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove i podsjetio da je izrada idejnih rješenja trajala dva mjeseca, te da je inicijativa za ovakav vid saradnje potekla od Arhitektonsko-građevinskog fakulteta. On je naglasio da je ovom prilikom predstavljeno pet idejnih rješenja, obzirom da su studenti radili u grupama. Prema njegovim riječima izrada Regulacionog plana druge faze Poslovne zone Lipova Greda bi koštala oko 30 000 KM, a opština je zahvaljujući ovoj saradnji dobila na uštedi navedeni iznos.
Dragoslav Savanović je prezentovao urbanističko-arhitektonski projekat Poslovne zone Lipova Greda koji je izradila njegova grupa i naglasio da će im biti zadovoljstvo da u praksi budu prihvaćena bar neka njihova idejna rješenja, ako ne i kompletan projekat ove grupe studenata.
”Mi nastojimo da na ovaj način spojimo teoriju i praksu, kako bi unaprijedili teorijska znanja i same procese projektovanja”, rekla je Tijana Vujčić asistent na predmetima koji se bave projektovanjem industrijskih objekata.
Ona je istakla da Arhitektonsko-građevinski fakultet u Banjaluci ima izuzetno dobru saradnju sa lokalnim zajednicama.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi