V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.05.2012. - Održan sastanak sa predstavnicima italijanske firme „Ferretti, Ippolito & Partners”
Predstavnici firme „Ferretti, Ippolito & Partners”, iz Italije sastali su se juče sa opštinskim rukovodstvom povodom iznošenja prijedloga o saradnji u pogledu dovođenja potencijalnih, stranih investitora, prvenstveno iz Italije, u poslovnu zonu opštine Kozarska Dubica “Lipova Greda”.
Emanuele Feretu, vlasnik ove firme je pojasnio da je riječ o advokatskoj kući koja se pored toga bavi povezivanjem preduzeća-subjekata u pogledu poslovne saradnje.
On je istakao da ga u Kozarskoj Dubici posebno zanima drvoprerada i poslovna zona.
„Ocijenio sam da je ovo najbolji prostor za investiranje i „Lipova Greda“ je primjer za dobre poslovne zone u BiH. Ja imam kontakte sa italijanskim preduzećima koji žele investirati u inostranstvo, obzirom da predstavništva moje firme postoje u Tirani i Beogradu, a opština Kozarska Dubica ima dobru lokaciju i stimulativne cijene zemljišta što je razlog da se saradnja izrealizuje do kraja. Po povratku u Italiju razmijenićemo konkretne ponude“, rekao je Fereti.
U Administrativnoj službi opštine je saopšteno da je ovaj sastanak dogovoren posredstvom FIPA-e (Agenciji za unapređenje inostranih investicija u BiH), a po inicijativi i molbi potencijalnog stranog investitora da investira u Republiku Srpsku. „Poslovna zona “Lipova Greda” izabrana je kao najinteresantnija lokacija za strane investitore. Opština Kozarska Dubica je utvrdila uslove ulaska investitora u Poslovnu zonu i ti uslovi su predočeni predstavnicima firme Fereti. Oni su ocijenili da im odgovara lokacija i cijena zemljišta, te da postoje ozbiljne namjere za konkretizovanje saradnje i dovođenje investitora“, saopšteno je u Administrativnoj službi opštine.
Nakon sastanka u opštini, predstavnici firme „Ferretti, Ippolito & Partners”, Opštine i Agenciji za unapređenje inostranih investicija u BiH obišli su lokaciju Poslovne zone.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi