V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

13.06.2012. - Omladinska banka finansira 11 projekata neformalnih grupa mladih
U opštini Kozarska Dubica danas su uručeni čekovi i potpisani ugovori sa članovima neformalnih grupa, čiji su projekti, i to njih 11, odobreni od strane Omladinske banke Kozarska Dubica u iznosu od 17. 908 KM.
U ime načelnika opštine Nine Jauza čekove članovima neformalnih grupa je uručio Rajko Marčeta zamjenika načelnika koji ovom prilikom istakao da je opština Kozarska Dubica treću godinu za redom uključena u projekat Omladinske banke. “Time mladima sa područja opštine omogućujemo da u svojim mjesnim zajednicama, kroz realizaciju projekata, poboljšaju ambijent i iznesu svoje ideje, a sve to kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava. Prve godine smo uspješno realizovali 13, druge 10 i ove godine se nadam da ćemo uspješno realizovati 11 projekata mladih”, rekao je Marčeta.
Željko Pauković program menadžer Fondacije Mozaik je rekao da su osim odobrenih sredstava od Omladinske banke članovi neformalnih grupa obezbijedili za ove projekte još 26. 598 KM dodatnih resursa od preduzeća, organizacija i građana kroz mobilizaciju lokalnih resursa.
“Ukupna vrijednost ovih 11 projekata mladih iznosi 44.506 KM, a neformalne grupe mladih će realizovati projekte od 15. juna do 31. oktobra 2012. godine”, rekao je Pauković.
Miroslav Tica član kreditnog odbora Omladinske banke je rekao da je ove godine na konkurs prijavljen 21 projekat neformanlnih grupa, te da je odobreno 11 čiji se značaj smatran prioritetnijim za lokalnu zajednicu.
“U 2012. godini realizovaće se projekat mladih “Uređenja dječijeg igrališta u selu Čitluk”, projekat KUD-a “Una” “Zaigrajmo u narodnim nošnjama”, potom projekat mladih iz sela Gunjevci “Sanacija kulturno-turističkog obilježja-farbanje tenka”, potom “Obnova košarkaškog igrališta” u Knežici, projekat KUD-a “Knešpolje” “Saniranje prostorija za mlade”, projekat “Moto-kamp” u Brekinji, “Rekonstrukcija prostorija za društvene aktivnosti mladih u MZ Draksenić, Projekat KUD-a “Višnjić” “Muzika-ključ društvene harmonije”, “Prekrivanje omladinskog doma Urmovci”, Projekat Mješovite srednje škole “Nikola Tesla” “Paradise city” i “Zamnjena stolarije na domu kulture u MZ Međeđa” koji su izradili članovi KUD-a “Međeđa””, rekao je Tica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi