V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.08.2012. - Postavljen turistički info-kiosk
U Kozarskoj Dubici danas je, u okviru projekta "Biciklom za turizam bez granica", postavljen interaktivni turistički info-kiosk koji je namijenjen promociji biciklističkog turizma i ostale turističke ponude na području ove opštine i okoline.
Zainteresovani će kroz interaktvni LCD ekran na dodir moći da pregledaju sadržaj ponude i posjete odabrane internet stranice.
"Info-kiosk će raditi non-stop, uključujući praznike i nedjelju, i pružaće jednostavan i brz interaktivan pristup aktuelnim i ažuriranim informacijama o turističkoj i kulturnoj ponudi Kozarske Dubice i okoline", rekao je menadžer projekta "Biciklom za turizam bez granica" Goran Rodić.
On je dodao da će ažuriranje informacija na info-kiosku vršiti Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica.
Rodić je objasnio da se projekat "Biciklom za turizam bez granica" finansira iz Fonda IPA, te da je riječ o projektu prekogranične saradnje Hrvatske i BiH, koji ima cilj da poveća konkurentnost lokalnog turizma.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz izjavio je da je cilj projekta da se već postojeće biciklističke rute u Hrvatskoj produže na teritoriju susjedne države, odnosno na teritoriju opštine Kozarska Dubica sve do Nacionalnog parka "Kozara".
"Promocijom Nacionalnog parka `Kozara`, Potkozarja, a samim tim i opštine Kozarska Dubica imaćemo veći broj turista i zaljubljenika u biciklizam i prirodne ljepote", rekao je Jauz.
On je dodao da će instaliranjem info-kioska u centru grada u Kozarskoj Dubici svi posjetioci, kao u brojnim evropskim zemljama, moći dobiti pravu informaciju o opštini i turističkoj ponudi.
Nada Grgača direktorica Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica je rekla da je realizacija ovog projekta od velikog značaja za opštinu Kozarska Dubica u smislu promocije i razvoja turizma.
Parteri u projektu "Biciklom za turizam bez granica" su Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije i Agencija za ekonomski razvoj opštine Prijedor, Nacionalni park "Kozara", te Turističke organizacije opština Prijedor i Kozarska Dubica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi