V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.09.2012. - Potpisan ugovor o kupovini treće parcele u Poslovnoj zoni “Lipova Greda”
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz i vlasnik preduzeća "Eko-Bel" Vladimir Šušnjar potpisali su danas ugovor o kupovini treće parcele u poslovnoj zoni "Lipova Greda" u ovoj opštini. Preduzeće "Eko-bel" iz Laktaša do sada je u poslovnu zonu "Lipova Greda" investiralo 3,5 miliona KM, a u avgustu je u ovoj zoni otvorilo novoizgrađenu fabriku za preradu voća i povrća.

"Ovo je treća parcela u poslovnoj zoni koju kupuje isti vlasnik za istu namjenu i ovo je najveća investicija u Republici Srpskoj kada je riječ o preradi poljoprivrednih proizvoda", rekao je Jauz nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

On je istakao da kupovina treće parcele u poslovnoj zoni govori o ozbiljnim namjerama preduzeća "Eko-bel", te dodao da su opštinu kontaktirali i drugi investitori iz Italije i Slovenije.

"U interesu lokalne zajednice je da otvorimo nova radna mjesta, smanjimo nezaposlenost, odnosno stvorimo ambijent da privreda ima potrebu za novim radnicima", rekao je Jauz.

Direktor preduzeća "Eko bel" Vladimir Šušnjar rekao je da su za tržište već spremne prve količine suve šljive, te podsjetio da preduzeće ima univerzalne sušare, u kojima mogu da se suše sve vrste voća i ljekovitog bilja.

On je najavio da preduzeće planira proširenje kapaciteta hladnjače, cjelokupne proizvodnje i proizvodnja eteričnih ulja.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi