V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

20.09.2012. - Potpisan Memorandum o razumijevanju
Razvojni program UN-a /UNDP/ i 47 opština i gradova BiH, među kojima je i opština Kozarska Dubica potpisali su juče u Sarajevu Memorandum o razumijevanju, čiji je cilj podrška lokalnoj upravi i demokratizaciji u BiH.
Riječ je o opštinama i gradovima koji su odabrani kao partneri na projektu "Jačanje lokalne demokratije - tri" /LOD tri/ i Projektu integrisanog lokalnog razvoja /ILDP/.
Ministar pravde BiH Bariša Čolak pozdravio je potpisivanje memoranduma, istakavši je da je razvoj civilnog društva i njegovo partnerstvo sa lokalnom upravom jedan od prioriteta BiH na putu evropskih integracija.
Čestitke na potpisivanju ovog dokumenta uputio je i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić, koji je iskazao podršku naporima UNDP-a, Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i Evropske unije na modernizaciji lokalne uprave u BiH, te jačanju dijaloga lokalne uprave i
organizacija civilnog društva.
Šef operacija u Delegaciji EU u BiH Holger Šreder rekao je da je Unija za projekat LOD u prve dvije faze izdvojila 1,5 milion evra, a u sadašnjoj trećoj fazi - dva miliona evra.
On je naveo da se u BiH izdvoji oko 30 miliona evra godišnje iz opštinskih budžeta za organizacije civilnog društva.
Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica je izrazio zadovoljstvo odabirom opštine u učešću u ovom projektu, te rekao da je uvjeren da će ova saradnja omogućiti svim opštinama potpisnicama Memoranduma zajedničku metodologiju u planiranju upravljanja i korištenju fondova.
Za učešće u LOD tri projektu izabrane su opštine Krupa, Čapljina, Kozarska Dubica, Livno, Lukavac, Ljubinje, Novi Grad, Srbac, Stari Grad Sarajevo, Teslić i Žepče.
Projekat LOD tri implementira se u saradnji sa Ministarstvom pravde BiH, a ILDP projekat u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom za lokalnu upravu i samoupravu Republike Srpske, federalnim Ministarstvom pravde, kao i savezima opština i gradova.
Švajcarska agencija za razvoj i saradnju obezbijedila je pet miliona američkih dolara za realizovanje projekta ILDP.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi