V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.09.2012. - Održana treća po redu manifestacija “Voće fest”
U Kozarskoj Dubici, na trgu ispred zgrade Opštine, danas, treći put za redom, je upriličena privredno-turistička manifestacija „Voće fest“.
Na manifestaciji je učestvovalo 16 proizvođača i prerađivača voća iz ove i susjednih opština, među kojima je bila i Privredna komora Republike Srpske.
“U narednom periodu nastojimo da opština Kozarska Dubica bude jedna od prepoznatljivijih bar u Republici Srpskoj u pogledu razvoja voćarstva i seoskog turizma. Ovo su svakako pionirski koraci i svakako nam je potrebna podrška Republičke turističke organizacije, Ministarstva poljoprivrede i cilj nam je da određen broj stanovništva koji živi na seoskom području opštine riješe egzistenciju i na taj način”, rekao je Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica prilikom otvaranja manifestacije i dodao da će opština i u buduće podržavati poljoprivrednike, proizvođače voća, ovakve manifestacije i one koji imaju volju i želju da naprave što interesantniju turističku ponudu.
“Želim da podsjetim da se poljoprivredi daje velika podrška a proteklih godina je oko 6 miliona KM uloženo na područje opštine Kozarska Dubca kroz razne podsticaje poljoprivredi. Realizovali smo, takođe, projekat koji se odnosi na formiranje zasada maline, jer nam je želja da ovaj kraj bude poznat i po toj vrsti proizvodnje”, rekao je Jauz i dodao da se oko 500 hektara zasada voća nalazi na području opštine.
Tihomir Ljubojević predstavnik turističke organizacije Republike Srske je istakao da će Kozarska Dubica za par godina zahvaljujući Spomen-području Donja Gradina zasigurno biti vodeća turistička destinacija Republike Srpske.
“Ovo je treća po redu manifestacija “Voće fest”u ovoj opštini i to pokazuje da je ovo već tradicionalan događaj i zasigurno će iz godine u godinu privlačiti veći broj izlagača iz republike i šire. Sutra će se na novosadskom sajmu naći naš brošura “Gastro ponuda Republike Srpske” i zasigurno tu značajno mjesto zauzima i opština Kozarska Dubica. Mi nastojimo da promovišemo sve naše lokalne zajednice, a Kozarska Dubica će zasigurno za par godina biti vodeća u predstavljhanju turističke ponude Republike Srpske u svijetu čemu će doprinijeti izgradnja, odnosno uređenje Spomen-kompleksa u Donjoj Gradini”, rekao je Ljubojević. Nada Grgača direktorica Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica je ukazala na značaj ove manifestacije i podsjetila da se u Kozarskoj Dubici realizuje nekoliko projekata koji će doprinijeti razvoju turističke ponude i promociji opštine. Ovom prilikom upriličen je prigodan kulturno-umjetnički program, a nastupili su tamburaši sa područja opštine, folklorne grupe i mališani Dječijeg vrtiča “Pčelica”.
Manifestacija “Voće fest”se organizuje pod pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica u organizaciji Turističke organizacije opštine i Odsjeka za poljoprivredu, a pod medijskim pokroviteljstvom Centra za informisanje i kulturu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi