V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.01.2013. - Potpisan Sporazum o saradnji u okviru programa “Omladinska banka BiH”
Opština Kozarska Dubica jedna je od 32 lokalne zajednice u BiH koje su juče potpisale Sporazum o saradnji i Deklaraciju Mreže omladinskih banaka čija će realizacija biti obavljena u okviru programa "Omladinske banke BiH", a uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ i fondacije “Mozaik”.
Članove odbora Omladinske banke BiH, njih oko 200, kao i predstavnike 32 opštine, pozdravio je Dejvid Bart, šef Misije USAID u BiH koja je najveći donator ovog programa.
Bart je sa ovog skupa poručio da su mladi u BiH informisani i zainteresovani, ali i zabrinuti za budućnost, te pozvao sve nivoe vlasti da prepoznaju potencijale mladih koji mogu preuzeti odgovornost za ovu zemlju.
U 2013. godini program "Omladinske banke" se realizuje u partnerstvu sa 32 opštine - Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Brod, Bugojno, Doboj Jug, Cazin, Gornji Vakuf-Uskoplje, Kakanj, Kladanj, Konjic, Kotor Varoš, Kozarska Dubica, Lopare, Goražde, Novi Grad, Novi Travnik, Modriča, Mrkonjić Grad, Pelagićevo, Petrovo, Prozor-Rama, Odžak, Srbac, Šekovići, Šipovo, Tešanj, Usora, Vukosavlje, Zavidovići, Zvornik, Živinice i Žepče.
Do 2015. godine, Fondacija "Mozaik" će realizovati u ovim opštinama program "Omladinske banke" uz podršku USAID-a, a očekuje se da će biti podržano još oko 600 projekata mladih ukupne vrijednosti oko 1.500.000 KM, saopšteno je iz Fondacije.
Sredstva će biti obezbijeđena od donatora, partnerskih opština i od lokalnih zajednica kroz mobilizaciju lokalnih resursa.
Cilj programa "Omladinske banke BiH" je da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi