V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.04.2013. - Poslanik saslusao probleme profesora Mješovite srednje škole “Nikola Tesla”
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac održao je danas sastanak sa profesorima inženjerima mašinstva Mješovite srednje škole “Nikola Tesla” u Kozarskoj Dubici prilikom čega je najavio pokretanje inicijative za izmjenu pravilnika Ministarstva prosvjete i kulture kojim se, između ostalog, određuje stručna sprema nastavnika i stručnih saradnika u srednjim stručnim školama.
“Naime, pravilnik koji je donijelo Ministrarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a usvojila Narodna skupština ide u pravcu da isključuje mogućnost povezivanja srodnih predmeta u nastavnom planu i programu, tako da se zahtjeva konkretno, da profesor za smjer Saobraćajni tehničar mora da ima zvanje diplomirani inženjer saobraćaja, bez obzira što bi taj predmet mogao da predaje diplomirani inženjer mašinstva obzirom na isti plan i program u oba smjera. Uvođenje novih smjerova u srednje škole prejudicira da, konkretno u Kozarskoj Dubici, a vjerovatno i u drugim školama dođe do otpuštanje određenog broja nastavnika, profesora koji rade i po 30 godina, jer postaju tehnološki višak. Osim toga nastala situacija diktira potrebu da se raspiše konkurs za prijem u radni odnos određenog broja novih nastavnika koji će predavati ponovo tri do četiri godine, a nakon čega bi i oni bili tehnološki višak”, pojasnio je Banjac.
On je naglasio da bi se ovaj problem izbjegao jednostavnom izmjenom Pravilnika u pravcu da profesori koji su diplomirani inženjeri mašinstva ili diplomirani inženjeri saobraćaja mnogu da predaju srodne predmete. “Profesori Mješovite srednje škole “Nikola Tesla su kontaktirali Ministarstvo po pitanju ove problematike, a nama, lokalnoj zajednici, je cilj da se taj odgovor ubrza kako bi Narodna skupština na vrijeme mogla da odreaguje i spriječi posljedice koje niko ne želi da se proizvedu”, rekao je Banjac i dodao da će kao narodni poslanik obaviti razgovor sa pomoćnikom ministra za srednje obrazovanje u Ministrarstvu prosvjete i kulture s ciljem da se izvrše izmjene i dopune aktuelnog pravilnika, te naglasio da ne sumnjam u razumijevanje ovog problema od strane resornog ministarstva.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi