V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.04.2013. - Položeni vijenci na spomen-obilježje povodom Dana opštine
Povodom obilježavanja 27. aprila - Dana opštine Kozarska Dubica i 68. godišnjice oslobađanja od fašizma načelnik opštine Mile Zlojutro i predsjednik Skupštine opštine Nebojša Milovčević položili su jutros vijenac kod spomen-obilježja u parku “Narodnih heroja”.
Vijence su, takođe, položili poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac, predstavnici SUBNOR-a, opštinske Boračke organizacije i bratskih opština Bela Palanka iz Srbije, Etropole iz Bugarske i Penteli iz Grčke.
Povodom obilježavanja ovog datuma Stilianos Antipas predstavnik bratske opštine Penteli i Rosica Hristova zamjenica gradonačelnika opštine Etropole su naglasili da je za njih velika čast što se na ovaj datum nalaze u Kozarskoj Dubici. Predsjednik opštine Bela Palnka Goran Miljković je istakao da su ove dvije opštine do sada imale uspješnu saradnju u pogledu sporta i kulture, te da se nada da će istu proširiti na privredu i druge oblasti.
Poslanik u narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac je ovim prilikom naglasio značaj 27. aprila za opštinu Kozarska Dubica podsjetivši na broj ljudskih žrtava sa područja ove opštine u Drugom svjetskom ratu. „Više od 50 odsto stanovnika opštine tada je pobijeno u koncentracionim logorima Jasenovac i Donja Gradina. Svi oni koji su tada učestvovali u oslobađanju Kozarske Dubice dali su ogroman doprinos budućnosti ovog grada i zahvaljujući njima i mi se danas nalazimo ovdje. Moramo otvoreno da kažemo da je zločinac imao ime i prezime, a to je bila NDH i pristalice ustaškog pokreta i "Handžar divizije"“, rekao je Banjac. Načelnik opštine i predsjednik SO, kao i predstavnici SUBNOR-a, su, takođe, podsjetili na žrtve u Drugom svjetskom ratu i na dužnost svih građana da njeguju sjećanje na stradale pretke. Prije polaganja vijenaca načelnik Zlojutro je upriličio prijem u svom kabinetu za delegacije bratskih opština. Kozarska Dubica je prostor koji je najviše stradao u Drugom svjetskom ratu na teritoriji bivše Jugoslavije i tada je izgubila više od 18.000 građana, što je više od 52 odsto ukupnog prijeratnog stanovništva. U gradskom parku ove opštine platane i spomen-obilježje znak su sjećanja na žrtve ustaškog zločina iz 1944. godine kada je obješeno 17 Dubičana antifašista.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi