V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.06.2013. - Delegacija opštine razgovarala s predsjednikom Josipovićem
Delegacija opštine Kozarska Dubica boravila je u posjeti kod predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.
Delegaciju u sastavu predsjednika SO Kozarska Dubica Nebojše Milovčevića, poslanika u Narodnoj Skupštini RS Darka Banjca,delegata u Vijeću naroda RS Perice Bundala i predsjednika opštinskog “Merhamet-a” Jasmina Spahića predvodio je načelnik opštine Mile Zlojutro.
Ovom prilikom sa predsjednikom Hrvatske razgovaralo se o privrednoj saradnji između opštine Kozarska Dubica i Republike Hrvatske, korištenju sredstava iz EU fondova, te o stavljanju u funkciju za robni saobraćaj Graničnog prelaza Donja Gradina u ovoj opštini.
“Ova posjeta je upriličena u cilju poboljšanja saradnje opština u pograničnom dijelu Republike Srpske sa Hrvatskom. Fokusirali smo se na temu privredne saradnje i u tom smislu postigli dogovore o konkretnim potezima. Sledeće što bi trebalo uraditi jeste održavanje kontakata sa Hrvatskim konzulatom u Banjaluci, sastanak u Privrednoj komori RH u kojem bi učestvovali mi i opštine savskog sliva, odnosno načelnici opština s jedne i s druge strane”, rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro. On je naglasio da opština Kozarska Dubica ima više kvalitetnih projekata, te da će nastojati da dovedu hrvatski kapital na područje opštine, kako od sredstava EU Fondova, tako i sredstava privrednika iz Hrvatske koji tamo neće imati uslove da nastave svoj posao zbog evropskih pravila. Darko Banjac poslanik u Narodnoj Skupštinu RS iz ove opštine je istakao da Opština Kozarska Dubica ovim potezom pokazuje da je širom otvorila vrata svima koji žele da ulažu na ovo područje, a nove investicije bi značile nova zapošljavanja i nove profite za one koji dolaze, te veće punjenje budžetu opštine i šire. “Kozarska Dubica će uskoro biti na granici sa EU i jedna od opština koje će ući u sporazum prelaska granice sa Hrvatskom sa ličnim kartama u dubini do 5 km. Samim tim saradnja s Hrvatskom je jako bitna, a ovim prijemom Hrvatska pokazuje da je dio evropske porodice i da želi dobrokomšijske odnose”, rekao je Banjac. On je precizirao da će sredstva Fondova EU Hrvatska u ime Evropske unije dodjeljivati za ruralni razvoj, komunalnu, vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu. “Ukoliko bude postojala realna potreba da granični prijelaz Donja Gradina bude otvoren za robni saobraćaj, neće biti prepreka da se to ostvari. Činjenica je da Brisel jeste odredio tri granična prelaza za promet roba ali ne postoji neka zvanična prepreka da u toj funkciji bude više prelaza”, rekao je Banjac i dodao da je predsjednik Josipović iznio prijedlog o organizovanju susreta svih susjednih opština s obje strane rijeke Save. “Opština Kozarska Dubica, osim u Poslovnoj zoni, ima potencijale u radnoj snazi, drvnoj industriji i poljoprivredi. Osim toga u Kozarskoj Dubici se nalazi najveća fabrika za proizvodnju mlijeka u BiH, najveća fabriku za proizvodnju pamučnih vlakana koja zapošljava veliki broj radnika, te fabrika poljoprivrednih mašina. Mi ćemo učiniti sve sa naše strane da obavimo što više kontakata, otvorimo ovu opštinu za investiture i u dogledno vrijeme dovedemo prvo preduzeće”, rekao je Banjac.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi