V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.09.2013. - Memorijalnim turnirom počelo obilježavanje “Septembarskih dana odbrane”
Memorijalnim turnirom u malom fudbalu, kao znak sjećanja na poginulog policajca Zorana Bulića, u Mjesnoj zajednici Bjelajci kod Kozarske Dubice danas je počelo obilježavanje “Septembarskih dana odbrane”.
Ovogodišnji turnir, koji se organizuje 13. godinu za redom, okupio je 6 ekipa koje su igrale utakmice u prisustvu porodice stradalog Bulića, opštinskih zvaničnika i ostalih građana.
“Danas je poseban dan za porodicu Bulić jer se ovaj turnir organizuje kako bi se sačuvalo sjećanje na njihovog sina, oca, brata i supruga koji je u ratnim danima, septembra 1995. godine, u odbrani grada i Republike Srpske izgubio život”, rekao je Mile Zlojutro načelnik opštine.
Goran Bulić brat stradalog policajca je podsjetio da je njegov brat, u 33. godini, život izgubio 19. septembra 1995. u napadu hrvatske vojske na opštinu Kozarska Dubica.
“Ovim okupljanjem čuvamo od zaborava sjećanje na njegovu mladost i na sve one koji su dali živote za odbranu grada i Republike Srpske”, rekao je Goran Bulić.
Dragoljub Ćibić predsjednik Opštinske boračke organizacije je rekao da ova sportska manifestacija ima posebnu pažnju gotovo svih Dubičana i da su zahvaljujući snazi i hrabrosti boraca koji su tada učestvovali u odbrani grada danas sačuvane mnoge porodice.
On je najavio da će parastos i pomen stradalim vojnicima i civilima u napadu hrvatske vojske 1995. godine biti održan 18. septembra kod Spomen krsta, a da će Dan 11. dubičke brigade biti obilježen 21. septembra kod Hrama Svete Petke u Kozarskoj Dubici.
Memorijalni turnir “Zoran Bulić –Zoki” organizovala je Opštinska Boračka organizacija pod pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica.
Po završetku turnira najboljoj ekipi, golmanu i strijelcu uručene su nagrade.
U opštini Kozarska Dubica su 18. i 19. septembra 1995. godine od dejstva napadačke artiljerije hrvatske vojske i u neposrednim borbama na području grada poginule 44 osobe, odnosno 32 pripadnika dubičke brigade Vojske RS i 12 civila, koji su se zatekli na putu uz rijeku Unu. Procjena pričinjene materijalne štete u Kozarskoj Dubici je 50 miliona.
Obilježavanje “Septembarskih dana odbrane” završiće 29. septembra, kada će delegacije opštine i Opštinske boračke organizacije na spomen obilježje Narodnom heroju Majoru Milanu Tepiću na mjesnom groblju u Komlencu položiti cvijeće i zapaliti svijeće.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi