V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.09.2013. - Potpisani ugovori sa šest korisnika stambenih jedinica
Ugovor o osnivanju prava građenja potpisan je danas između opštine Kozarska Dubica i šest korisnika stambenih jedinica koje su izgrađene u okviru projekta “Tipska kuća”, a koji je namijenjen rješavanju stambenih pitanja porodica poginulih - nestalih boraca i ratnih vojnih invalida Republike Srpske.
Opština Kozarska Dubica je jedna od prvih u RS koja je problem zbrinjavanja ove populacije završila u fizičkom smislu. “Krajnji cilj ovog posla je da se stvore uslovi da korisnici sadašnjih prava, porodice poginulih boraca i RVI od I do IV kategorije, postanu i vlasnici objekata i satnova kroz proces privatizacije. Oni su još prije 10 godina dobili na korištenje individualne stambene objekte i stanove ali pravna regulativa u RS sve do sada je bila takva da je bilo nemoguće dati te stanove korisnicima u vlasništvo. Sada su stvoreni uslovi i opština već nekoliko mjeseci radi na tome da se u formalno-pravnom smislu , poštujući sve zakone, stvore uslovi da ti ljudi nesmetano raspolažu imovinom koja je njihova”, rekao je Mile Zlojutro načelnik opštine Kozarska Dubica nakon potpisivanja ugovora.
Izgradnja ovih stambenih jedinica je finansirana sredstvima resornog Ministarstva, a opština je preuzela obavezu za obezbjeđivanje lokacije.
Odlukom Vlade RS ove stambene jedinice su prenijete na opštinu, a resorno Ministarstvo je prethodno svojim Rješenjem dalo na korištenje nosiocima prava na stambene jedinice.
“U periodu od 2000. do 2004. godine u opštini Kozarska Dubica izgrađena su 23 individualna stambena objekta i 12 stanova u stambenim zgradama, a nakon toga izgrađeno je još 8 stanova namijenjenih ovoj populaciji. Od ukupno 43, stvorene su mogućnosti za otkup 16 stambenih jedinica, a danas je potpisan ugovor o osnivanju prava građenja sa šest korisnika kao uslov za izdavanje potrebnih dozvola, te upisa objekta u katastar i zemljišnu knjigu”, saopšteno je u Administrativnoj službi opštine.
Porodice poginulih boraca i RVI I i II kategorije prema zakonu o privatizaciji državnih stanova ne plaćaju otkupnu cijenu stanova.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi