V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.11.2013. - Agrocentar “Eko-Bel” značajan potencijal opštine
Agrocentar “Eko-Bel” u Poslovnoj zoni "Lipova greda" kod Kozarske Dubice povodom predstavljanja novog brenda “Eco Delicato” posjetili su danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić i načelnik opštine Mile Zlojutro.
Brend ovog agrocentra, koji se bavi preradom voća, povrća, ekobilja, šumskih plodova i gljiva, “Eko Delikato” od danas se može naći na domaćem i regionalnom tržištu, a u svojoj paleti prizvoda preduzeće nudi suhu šljivu i drugo sušeno voće proizvedeno uz pomoć vrhunske opreme.
“Ovo što sam vidio predstavlja dobar program i način kako bi trebalo finalizirati sirovine s kojima raspolažemo. Mali kapacitet po obimu ali nezanemariv po značaju, posebno sa stanovišta mogućnosti daljeg razvoja”, rekao je ministar Mirjanić nakon što je sa predstavnicima opštine u pratnji vlasnika obišao preduzeće.
On je naglasio da posebno raduje činjenica da su vlasnici firme odlučni da nastave dalje širenje na preradi ljekovitog, šumskog, aromatičnog i medonosnog bilja i to putem ekstrakcije i destilacije.
”To je jedan divan program koji ima svoje mjesto na tržištu na svim destinacijama i to je ono što će potpomoći da se po pitanju ove vrste sirovina ide i na plantražnu proizvodnju”, rekao je Mirjanić. On je ocijenio da kada je riječ o sušenju voća, pakovanju, kalibriranju i svemu onome što karakteriše takav vid prerade “Eko-Bel” predstavlja novi zamah u preradi poljoprivrednih proizvoda na ovim području, te uputio vlasnicima čestitke i obećao podršku ministarstva u vidu subvencija i kreditiranja posebno kada je riječ o proizvodima namijenjenih izvozu.
Mile Zlojutro načelnik Kozarska Dubica je naglasio da je preduzeće “Eko-Bel” za vrlo kratko vrijeme postalo značajan potencijal ove opštine.
”Ovdje radi 18 stalno zaposlenih i 80 sezonskih radnika. Obzirom da sezona dugo traje postoji tendencija da se i ti radnici zaposle u stalni radni odnos u narednim godinama. U tom smislu opština je na usluzi ovom preduzeću. Imamo već dogovorenu prodaju dodatnog dijela zemljišta preduzeću u poslovnoj zoni po povoljnim uslovima, a predviđene su određene stimulacije u smislu novog zapošljavanja”, rekao je Zlojutro. On je podsjetio da “Eko-Bel” ima u planu voćarsku proizvodnju i da se već godinu dana radi na dodjeli zemljišta za tu namjenu.
“Mi ćemo i dalje činiti sve što je u našoj moći da “Eko-Bel” napreduje tempom kojim su krenuli, a naravno i svi drugi koji su zainteresovani za ulaganja na područje ove opštine imaće iskrene saradnike”, istakao je načelnik Zlojutro.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi