V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

17.11.2013. - Osnovan prvi “Kangal klub” za prostore bivše Jugoslavije
Prvi “Kangal klub” za prostore bivše Jugoslavije osnovan je danas sa sjedištem u Kozarskoj Dubici.
Prisutne je u ime načelnika opštine Mile Zlojutra pozdravio Pero Karan načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i poželio uspješan rad novoosnovanom klubu.
“Osnivanje ovog kluba će svakako doprinijeti međunarodnoj promociji opštine Kozarska Dubica kao centra ljubitelja i odgajivača kangal pasmine za prostore bivše Jugoslavije”, rekao je Karan.
Ispred Kinološkog saveza Republike Srpske prisutne je pozdravio Vladimir Kovačević i izrazio zadovoljstvo osnivanjem prvog ovakvog kluba. Za predsjednika kluba imenovana je Ana Šebalj odgajivač pasa rase kangal iz Republike Hrvatske koja je naglasila da se nada povezivanju što većeg broja uzgajivača s ciljem što kvalitetnijeg uzgoja i promocije rase.
Zoran Kos sekretar novoosnovanog kluba i predsjednik Kinološkog društva “Dub dog” iz Kozarske Dubice, koje je član inicijativnog odbora za osnivanje „Kangal kluba”, je rekao da se nada da će opravdati povjerenje koje su dobili od opštine Kozarska Dubica, kinoloških saveza RS, BiH i Turske.
“Imamo namjeru omasoviti članstvo i uzeti aktivno učešće u radu Kinološkog saveza Republike Srpske i Kinološkog saveza u BiH. U planu su nam seminari o uzgoju ove rase pasa, te učešće na izložbama kangala u regionu i šire”, rekao je Kos i najavio za oktobar sledeće godine održavanje Festivala kinologije u Kozarskoj Dubici.
Inicijativa za osnivanje “Kangal kluba” potekla je od međunarodnog kinološkog sudije i svjetskog eksperta za pastirske rase Borivoja Joksimovića nako što je ove godine prva smotra kangala na prostoru bivše Jugoslavije organizovana u Kozarskoj Dubici i okupila 22 izlagača ove rase pasa. Punopravni članovi kluba mogu biti fizička lica, vlasnici, odgajivači i ljubitelji ove rase pasa iz zemalja bivše Jugoslavije i svijeta, a klub je od osnivanja član Kinološkog saveza Republike Srpske, odnosno BiH.
Osnivačkoj skupštini je pored predstavnika kinoloških društava iz Republike Srpske i Hrvatske, kinoloških saveza RS i BiH prisustvovao i Perica Bundalo delegat u Vijeću naroda RS.
Kangal je prva standardizovana turska autohtona rasa pasa i smatra se nacionalnim psom te zemlje.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi