V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

18.11.2013. - Usvojen Nacrt budžeta opštine za 2014. godinu
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica danas su na jedanaestoj redovnoj sjednici usvojili Nacrt budžeta opštine za 2014. godinu u iznosu od 10. 273 800 KM.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije, računovodstvo i naplatu budžeta Vinko Stojčić pojasnio je da su Nacrtom budžeta predviđeni izvorni prihodi u iznosu 9. 236 800 KM ili za 2 odsto više od planiranih izvornih prihoda za 2013. godinu. “Za tekuće rashode u 2014. godini biće izdvojeno 8. 758 090 KM ili 85, 2 odsto od ukupnih rashoda ili izdataka. Učešće rashoda za lična primanja u ukupnim rashodima i izdacima u 2014. godini iznosi 33,7 odsto. Za otplatu dugova po dugoročnim kreditima kod “UniCredit Bank”, “Nove banke”, revolving fonda Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, “NLB” banke i po kreditu “Evropske investicione banke” (EIB) predviđeno je 734. 560 KM ili 7,1 odsto od ukupnih rashoda i izdataka”, pojasnio je Stojčić i dodao da su predviđena sredstva za tekuće i kapitalne grantove 612. 700 KM ili 6 odsto od ukupnih rashoda i izdataka dok su doznake na ime socijalne zaštite 1.423 200 KM ili 13,9 odsto od ukupnih rashoda ili izdataka.
Govoreći o Nacrtu budžeta Mile Zlojutro načelnik opštine Kozarska Dubica je naglasio da je opština u nezavidnoj poziciji po pitanju investicija za narednih 12 godina zbog zatečenog zaduženja i deficita u budžetu, te pozvao sva zaineresovana fizička i javna lica da učestvuju u predstojećim javnim raspravama o Nacrtu budžeta.
Odbornici su danas, takođe, usvojili Nacrt rebalansa budžeta za 2013. godinu.
Budžet opštine Kozarska Dubica za 2013. godinu usvojen je u iznosu od 10. 117. 850 KM, a nakon rebalansa iznosi 13.994 800 KM.
Načelnik Odjeljenja za finansije, racunovodstvo i naplatu budžeta Vinko Stojčić pojasnio je da je razlog rebalansa i povećanja budžeta kreditni aranžman koji je namjenjen za otplatu dijela budžetskog deficita u ukupnom iznosu od oko 7 miliona KM, a koji je aktuelna vlast zatekla.
Verifikaciona komisija utvrdila je da nakon smrti odbornika iz reda nacionalnih manjina Muhameda Halilovića mandat pripada Željku Radonjiću, koji je danas davanjem svečane izjave i polaganjem zakletve preuzeo odborničku dužnost.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi