V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.11.2013. - Omladinska banka promovisala 11 projekata vrijednih 37.629 KM
Omladinska banka Kozarska Dubica danas je održala ceremoniju promocije 11 projekata mladih realizovanih u 2013. godini.
Pero Karan načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti pozdravio je neformalne grupe mladih kojima su danas uručena priznanja i podsjetio da ukupna vrijednost realizovanih projekata iznosi 37.629 KM.
„Omladinska banka Kozarska Dubica u 2013. godini odobrila je 12 projekata mladih, od kojih je uspješno realizovano 11 u periodu od juna do septembra na području Kozarske Dubice. Od ukupno 37.629 KM, iznos od 17.531 KM je fond Omladinske banke koji su zajednički obezbijedili Opština Kozarska Dubica sa 8.785 KM i Fondacija Mozaik 8.745 KM od donatora USAID-a i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Neformalne grupe mladih su obezbijedile ukupno 20.098 KM kroz mobilizaciju lokalnih resursa od 2 institucije, 1 organizacije, 6 preduzeća i 19 građana“, rekao je Karan i dodao da će se program Omladinske banke nastaviti i sledeće godine.
Željko Pauković direktor programa Fondacije Mozaik je podsjetio na dobru saradnju sa opštinom Kozarska Dubica u kojoj se program Omladinske banke realizuje 4 godine za redom.
Program Omladinske banke BiH ima za cilj da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.
Omladinskim bankama upravljaju odbori sastavljeni od deset članova mladih od 15 do 30 godina, a koji su izabrani na javnom pozivu i edukovani da vode program malih grantova namjenjenih realizaciji projekata većinom u ruralnim sredinama.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi