V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.11.2013. - Bivši borci postaju vlasnici 16 stanova
Odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica 16 stambenih jedinica namjenjenih za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida biće privatizovano čime je napravljen značajan iskorak ove opštine po pitanju prenosa vlasništva nad stanovima za boračku populaciju.
Dušan Drljić načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu je podsjetio da ova opština aktivno sprovodi proceduru neophodnu da se riješi pitanje vlasništva nad stambenim objektima izgrađenim programom zbrinjavanja porodica poginulih - nestalih boraca i ratnih vojnih invalida Republike Srpske.
On je izrazio očekivanje da će do juna sledeće godine biti završen proces prenosa vlasništva nad ostalim objektima, a time riješeno i desetogodišnje pitanje stambenog prostora boračkih kategorija.
“Kozarska Dubica je među prvima koje su problem zbrinjavanja ove populacije završile u fizičkom smislu. Kroz proces privatizacije korisnici će postati i vlasnici stambenih prostora čime će među prvima riješiti ovo pitanje i u imovinsko-pravnom pogledu”, rekao je Drljić.
On je podsjetio da je opština pokrenula inicijativu da zajedno sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite RS riješi pitanje stana za porodicu poginulog borca kojoj je kuća uništena u požaru sredinom godine.
“U Kozarskoj Dubici postoji ukupno 46 stambenih jedinica koje su date na korištenje nosiocima prava iz ovih kategorija, odnosno 26 individualnih stambenih jedinica i 20 stanova u 3 stambene zgrade. Još u 2001. godini izvršen je prenos vlasništva tri stambene jedinice na ratne vojne invalide. Poslednjom Odlukom Skupštine opštine o privatizaciji stvorena je mogućnost otkupa 16 stambenih jedinica, a ostalo je da se isto pitanje riješi nad dvije zgrade sa 12 stanova i 15 individualnih stambenih jedinica”, rekao je Drljić.
Vladislav Stevanović načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje je podsjetio da je opština Kozarska Dubica rješavanje ovog pitanja u fizičkom pogledu počela još 2000. godine, te da porodice poginulih boraca i RVI I i II kategorije, prema zakonu o privatizaciji državnih stanova, ne plaćaju otkupnu cijenu stanova.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi