V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.11.2013. - Na sajmu preduzetništva "Biznis baza 2013” prezentovani potencijali opštine
Lokalna agencija za razvoj opštine Kozarska Dubica prezentovala je potencijale opštine na 12. Međunarodnom sajmu preduzetništva "Biznis baza 2013” u Beogradu koji se održavao od 27. do 29. novembra.
Privredni potencijali opštine Kozarska Dubica prezentovani su na štandu Područne privredne komore Banja Luka i Privredne komore Beograd na “Međunarodnim poslovnim susretima” u cilju ostvarivanja posovnih kontakata, regionalne i međunarodne saradnje.
Danijel Marjanović direktor Agencije za razvoj opštine Kozarska Dubica, koja je zajedno sa Turističkom organizacijom učestvovala na sajmu, rekao je da su se ovom prilikom uz preduzetnike predstavljale i institucije u funkciji razvoja preduzetništva.
“U poređenju sa drugim opštinama regiona opština Kozarska Dubica ima izuzetne potencijale, poslovnu zonu, uključujući i atraktivnu lokaciju opštine, što smo mogli vidjeti i po reakcijama privrednika na sajmu. Očekujemo da će svako proširivanje kontakata doprinijeti boljoj promociji s krajnjim ciljem dovođenja investitora”, rekao je Marjanović i dodao da će se s tim ciljem raditi i u buduće.
Marjanović je podsjetio da domaći privrednici često nemaju mogućnosti da ostvare kvalitetne kontakte sa drugim privrednicima, posebno sa inostranstvom, i to je razlog zašto agencija pokušava ostvariti kontakte u njihovo ime i tako poboljšati privredno stanje u opštini.
”Sektori koji su bili zastupljeni na "Međunarodnim poslovnim susretima" su građevinska, drvna, elektro, metalska i mašinska industrija, obnovljivi izvori energije, reciklaža i drugi što je svakako interesantno u pogledu inovacija i proširivanja poslovne saradnje”, rekao je Marjanović.
Pored domaćih na sajmu su učestvovali privrednici iz Njemačke, Italije, Grčke, zemalja bivše Jugoslavije i po prvi put privrednice iz Nigerije i Kameruna.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi