V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.12.2013. - Opština obilježila krsnu slavu
Opština Kozarska Dubica danas je obilježila krsnu slavu, Svetog prepodobnomučenika đakona Avakuma.
U prisustvu gostiju i građana u hramu Svetih apostola Petra i Pavla osveštan je slavski kolač i žito, nakon čega je upriličen slavski ručak za predstavnike Izvršne i Zakonodavne vlasti opštine, direktore javnih preduzeća i ustanova, preduzetnike i druge goste.
Načelnik opštine Mile Zlojutro ovom prilikom je rekao da je godinu na izmaku u Kozarskoj Dubici obilježilo zatvaranje Graničnog prelaza u centru grada za međunarodni putnički saobraćaj kao jedna od najneugodnijih stvari, a sa druge pozitivne strane rast privrede bez obzira na krizu. “Promjenom vlasti u ovoj godini, takđe je, utvrđen ogroman teret naslijeđenih dugovanja, nakon čega smo uvidjeli da je opština zadužena 28 miliona KM, te da je zatečeni deficit 7 miliona KM što će opštini onemogućiti krupnije infrastrukturne investicije u narednom periodu. Osim ovoga, godinu na izmaku obilježili su brojni kontakti sa potencijalnim investitorima, te otvaranje oko 150 novih radnih mjesta”, rekao je Zlojutro.
On je istakao da je okupljanje povodom slave prilika da se sastanu predstavnici javnog, političkog i društvenog života, te da se nada da će naredna godina proći bez drastičnih mjera uzrokovanih finansijskom krizom.
Načelnik je ovom prilikom uputio svim građanima čestitke povodom predstojećih praznika uz želju da sledeća godina, uprkos svemu, bude ispunjena, zdravljem, srećom, uspjehom i radošću. Čestitke povodu obilježavanja krsne slvave opštine i predstojećih praznika građanima je uputio i predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Nebojša Milovčević poželivši im zdravlje, sreću i uspjeh.
Obilježavanju krsne slave opštine prisustvovali su Darko Banjac poslanik u Narodnoj Skupštini RS, Perica Bundalo delegate u Vijeću naroda RS i Duško Milunović pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi RS.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi