V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.01.2013. - U 2014. za održavanje saobraćajnica i komunalnu potrošnju 1,3 miliona KM
Za održavanje gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva i komunalnu potrošnju u ovoj godini iz budžeta opštine Kozarska Dubica biće izdvojeno 1,3 miliona KM.
Planirana sredstva biće utrošena na osnovu Programa zajedničke komunalne potrošnje i Programa održavanja saobraćajnica u 2014. godini, koji su na 15. redovnom zasjedanju jednoglasno usvojili odbornici Skupštine opštine.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica Tanja Burić precizirala je da je Program održavanja saobraćajnica na području opštine donesen u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima za tekuću godinu, koja su nešto veća u odnosu na prethodnu i iznose 500.000 KM.
"U ovoj godini nećemo biti u mogućnosti finansirati obuhvatnije sanacije asfaltiranih ulica, ali je iznos sredstava planiran realno i na osnovu iskazanih potreba i dovoljan je za održavanje i uređenje saobraćajnica kako se ne bi ugrozila sigurnost učesnika u saobraćaju", izjavila je Burićeva.
Ona je navela da putnu mrežu opštine Kozarska Dubica čini 765 kilometara saobraćajnica i najavila da će konačan plan sanacije nekategorisanih puteva u mjesnim zajednicama biti utvrđen nakon zimskog perioda i procjene stanja na terenu.
Programom zajedničke komunalne potrošnje za čišćenje javnih površina u ovoj godini planirano je 170.000 KM za održavanje, za uređenje zelenih površina biće izdvojeno 60.000 KM, dok će 200.000 KM biti izdvojeno za radove na održavanju javnih saobraćajnih površina u naseljenim mjestima.
Za troškove zimske službe planirano je 120.000 KM, za održavanje i plaćanje utrošene električne energije u sistemu javne rasvjete biće utrošeno 280.000 KM, a za zoohigijenu 15.000 KM.
U razmatranju Programa zajedničke komunalne potrošnje i Programa održavanja saobraćajnica u 2014. godini, odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica istakli su potrebu sanacije i rekonstrukcije šetališta u Svetosavkoj ulici, koja je jezgro gradskog područja opštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi