V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

17.02.2014. - “Zimski susreti” u Međuvođu
Tradicionalna manifestacija „Zimski susreti“ upriličena je sinoć u prostorijama Osnovne škole „Majka Knežopoljka“ u Međuvođu.
Peti put uzastopno mještani dubičkih sela imaju priliku da u zimskom periodu uživaju u manifestaciji koja opštinu čini jedinstvenom, a ima za cilj da oživi kulturni život sela u zimskim danima, te očuva narodu tradiciju.
Mile Zeljić predsjednik Srpsko-prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“, koje je organizator manifestacije, rekao je da se manifestacija ove godine organizuje svake nedjelje u pet drubičkih sela, i to, Pucarima, Međuvođu, Drakseniću, Slabinji i Hadžibairu.
„Mi u „Prosvjeti“ želimo da njegujemo našu tradiciju, pjesmu, igru, šalu i slično. Priredba se organizuje uz pomoć sekcija društva i ove godine smo obuhvatili pet područja opštine u kojima ćemo se predstaviti građanima“, rekao je Zeljić i podsjetio da je ukupno upriličeno 11 ovakvih manifestacija.
„Zimskim susretima“ u Međuvođu su prisustvovali SDS-ov poslanik u Narodnoj skupštini RS Darko Banjac i sekretar SO Kozarska Dubica Stojan Krnjaić.
„Meni je drago da ovakva manifestacija postoji u Kozarskoj Dubici i volio bih da se održava u svim opštinama Republike Srpske iz razloga što održava nacionalni duh, tradiciju i običaje našeg naroda. Srpsko- prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“, koje organizuje manifestaciju, nastoji da zadrži tradiciju prezentovanja običaja našem narodu“, rekao je Banjac. On je naglasio da je suština postojanja „Prosvjete“ i same manifestacije da kroz razne sekcije ovog društva mladi ljudi dođu do izržaja, a tradicija se prenosi sa generacije na generaciju.
„Meni je posebno drago da se ovi susreti održavaju ovdje u OŠ „Majka Knežopoljka“ u Međuvođu gdje sam naučio prva slova. Ovdje sam pohađao prvi razred i danas sam ovdje sa dijelom svoje porodice u selu Brekinja, te mi je drago što sam večeras sa učesnicima i mještanima“, naglasio je Banjac.
Na manifestaciji su učestvovali Dramski studio „Artist“ koji je izveo skeč „Ne daj na se'“. Riječ je o kratkoj humorističnoj priči o malom proizvođaču koji nastoji zaštiti svoje proizvode u periodu tranzicije i ulaska zemlje u Evropsku uniju. Osim toga nastupili su muška i ženska pjevačka grupa KUD-a “Knešpolje”, folklor “Una”, muzičari Anja Jovanović, Dragan i Dule.
Pokrovitelj manifestacije je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj JP „Centar za informisanje i kulturu“.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi