V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.02.2014. - SO zadužila opštinsko rukovodstvo da o utvrđenim nepravilnostima u radu bivše vlasti obavijesti tužilaštvo
Na 16. redovnom zasjedanju opštinskog parlamenta, koje je danas održano, Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je Informaciju o projektu izgradnje kanalizacione mreže u Mjesnoj zajednici Komlenac, te zadužila rukovodstvo opštine da o utvrđenim nepravilniostima po pitanju realizacije ovog projekta obavijesti nadležno tužilaštvo.
Predsjednik Skupštine Opštine Nebojša Milovčević je pojasnio da je SO konstatovala da je iz informacije vidljivo da su radovi izvedeni mimo projekta i na alternativnim lokacijama.
“Osim toga, vidljivo je da su ugovori potpisivani po završetku poslova, da je tokom izvođenja radova uzrokovana materijalna šteta po opštinu i da je prateća dokumentacija manjkava ili je namjerno uklonjena. Shodno tome zadužuje se predsjednik SO i načelnik opštine da o uočenim zloupotrebama nadležnom tužilaštvu podnesu krivičnu prijavu protiv više lica, te da protiv onih lica koja su prouzrokovala štetu opštine podnesu tužbu za naknadu iste”, pojasnio je Milovčević.
Ovaj projekat je realizovan u periodu od 2010. do 2012. godine, a najvećim dijelom je finansiran iz kreditnih sredstava revolving fonda u iznosu od 320.170 KM.
Poslanik SDS-a u NSRS Darko Banjac je rekao da je do sada zaprimio u poslaničkoj kancelariji u Kozarskoj Dubici 25 primjedbi građana po pitanju izgradnje kanalizacione mreže u ovoj Mjesnoj zajednici zbog oštećenja trotoara prilikom izvođenja radova i zbog nerješenih pitanja oko plaćanja i načina priključivanja na kanalizacionu mrežu.
Odbornici su jednoglasno usvojili Odluku o prihvatanju grantovskih sredstava Evropske Komisije po projektu “Izgradnja vodovodnog sistema Komlenac sa rekonstrukcijom i sanacijom gradske vodovodne mreže”. Ukupno očekivana grantovska sredstva za projekat vodosnabdijevanja u opštini Kozarska Dubica iznose 1.900.000 eura, a za prvu fazu projekta odobreno je 880.804,00 eura.
”Prilikom dalje realizacije prve faze projekta koristiće se samo ova sredstva i neće postojati potreba za povlačenje kreditnih sredstava. Kozarska Dubica će biti i među prvim opštinama u RS koja će koristiti sredstva IPA fonda iz 2010. godine za sufinansiranje ovog projekta. Ostatak grantovskih sredstava od očekivanih 1.900.000 eura povlačiće se po potpisivanju Ugovora sa izvođačima II i III faze radova”, pojasnila Tanja Burić načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.
Na ovom zasjedanju Skupštine opštine utvrđen je Nacrt Statuta Opštine i Nacrt Poslovnika o radu Skupštine opštine.
“Donošenjem novog Statuta Skupština opštine bi izvršila zakonsku obavezu. Ostavljen je rok od 15 dana da se podnesu primjedbe i sugestije na ovaj dokument”, pojasnio Stojan Krnjaić sekretar SO.
Odbornici su usvojili Informaciju o realizaciji Programa rada SO za 2013. godinu tokom koje je razmatrano 286 različitih pitanja i održano 14 redovnih, konstitutivna, godišnja i svečana sjednica SO.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi