V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.03.2014. - SO u 2013. godini razmatrala 168 različitih pitanja
Skupština opštine Kozarska Dubica je u 2013. godini razmatrala 168 različitih pitanja i održala 14 redovnih, konstitutivnu, godišnju i svečanu sjednicu.
“Informaciju o realizaciji Programa rada Skupštine opštine za 2013. godinu odbornici su na proteklom zasjedanju usvojili jednoglasno, a cilj njenog donošenja je sagledavanje ostvarenja vlastitih programskih zadataka i aktivnosti, te neposredno informisanje građana o najznačajnijim realizovanim pitanjima u izveštajnom periodu“, rekao je Nebojša Milovčević predsjednik SO.
On je podsjetio da je Programom rada za proteklu godinu bilo predviđeno razmatranje 129 različitih pitanja, ali da je prijedlozima načelnika opštine i drugih predlagača materijala razmatrano 168 pitanja.
“Razmatrano je 13 Programa, a od predviđene 32. razmatrano je 25. programskih i 6 Informacija koje nisu bile predviđene programo rada. Osim toga, po Programu rada planirano je 19 Izvještaja od kojih je razmatrano 18 i dva koja nisu bila planirana”, pojasnio je Milovčević.
On je rekao da neke od informacija koje nisu bile planirane, a našle su se na dnevnom redu sjednica su Informacija o primopredaji dužnosti načelnika opštine, Informacija o raspodjeli vojne imovine i o statusu graničnih prelaza na teritoriji opštine.
“Između ostalog, od ukupno 102. donesene odluke, 61. nije bila predviđena Programom rada, dok 17 predviđenih prijedloga odluka nije razmatrano”, rekao je Milovčević.
On je podsjetio da nisu razmatrane odluke o usvajanju Programa investicija za 2013. godinu, Odluka o upravljanju nekretninama u vlasništvu opštine, Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o sanitarno-higijenskim mjerama u objektima za proizvodnju i promet životnih namirnica, Odluka o sanaciji divljih deponija i druge.
„Iz dijela koji se tiče imovinsko-pravnih odnosa, te izbora i imenovanja, doneseno je 107 rješenja. Zauzimajući stavove po pojedinim pitanjima, izražavajući mišljenje po pitanjima o kojima se raspravljalo na sjednicama Skupštine, te potvrđujući pojedinačna akta i pokrećući inicijativu po pojedinim pitanjima donesena su 52 zaključka“, rekao je Milovčević.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi